Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 04.04.2017 року у справі №914/1877/16

Постанова ВГСУ від 04.04.2017 року у справі №914/1877/16

04.05.2017
Автор:
Переглядів : 313

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2017 року Справа № 914/1877/16

Вищий господарський суд України у складі: суддя Селіваненко В.П. - головуючий (доповідач), судді Палій В.В. і Студенець В.І.

розглянув касаційну скаргу Львівської митниці ДФС, м. Львів (далі - Митниця),

на рішення господарського суду Львівської області від 27.09.2016 та

постанову Львівського апеляційного господарського суду від 13.12.2016

зі справи № 914/1877/16

за позовом Яворівської квартирно-експлуатаційної частини району, м. Яворів Львівської області (далі - Яворівська КЕЧ),

до Митниці

про стягнення 13 734,40 грн.,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - військова частина А 0998, м. Яворів Львівської області (далі - в/ч А 0998),

за участю Військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України, м. Львів (далі - Військова прокуратура).

Судове засідання проведено за участю:

представника позивача - не з'яв.,

представника відповідача - не з'яв.,

представника третьої особи - не з'яв.,

прокурора - Грищенка М.А.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України

ВСТАНОВИВ:

Позов було подано про стягнення 13 734, 40 грн. заборгованості.

Рішенням господарського суду Львівської області від 27.09.2016 (суддя Долінська О.З.), залишеним без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 13.12.2016 (колегія суддів у складі: Галушко Н.А. - головуючий, Данко Л.С. і Орищин Г.В.): позов задоволено; стягнуто з Митниці на користь Яворівської КЕЧ 13 734, 40 грн. основної заборгованості та 1 378 грн. витрат зі сплати судового збору.

У касаційній скарзі до Вищого господарського суду України Митниця просить: скасувати оскаржувані рішення та постанову попередніх судових інстанцій з даної справи і прийняти нове рішення, яким у позові відмовити; судові витрати покласти на відповідача. Скаргу мотивовано порушенням судовими інстанціями норм матеріального і процесуального права, неповним з'ясуванням ними обставин справи, невідповідністю висновків господарських судів обставинам останньої.

У відзиві на касаційну скаргу Військова прокуратура заперечує проти доводів скаржника, зазначаючи про їх безпідставність та про відповідність оскаржуваних судових рішень нормам матеріального і процесуального права, і просить скаргу залишити без задоволення, а зазначені судові рішення - без змін.

Яворівська КЕЧ у відзиві на касаційну скаргу також заперечує проти доводів скаржника з посиланням на їх безпідставність, та просить: оскаржувані судові рішення залишити без змін, а скаргу - без задоволення; "судові витрати залишити за Львівською митницею ДФС"; розгляд касаційної скарги здійснити без участі представників Яворівської КЕЧ.

Від в/ч А 0998 відзив на касаційну скаргу не надходив.

Учасників судового процесу відповідно до статті 1114 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) належним чином повідомлено про час і місце розгляду касаційної скарги.

Перевіривши на підставі встановлених попередніми судовими інстанціями фактичних обставин справи правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, Вищий господарський суд України дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги з огляду на таке.

Судові інстанції у розгляді справи виходили з таких обставин та висновків.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст