Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВГСУ від 03.11.2015 року у справі №924/769/15

Постанова ВГСУ від 03.11.2015 року у справі №924/769/15

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 130

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 листопада 2015 року Справа № 924/769/15

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Плюшка І.А. - головуючого,

Самусенко С.С.,

Татькова В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну

скаргу Міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал"

на постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 25 серпня 2015 року

та на рішення господарського суду Хмельницької області від 01 липня 2015 року

у справі № 924/769/15

господарського суду Хмельницької області

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ярмолинецькому районі

до Міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал"

за участю третьої особи, яка не заявляє вимог на предмет спору на стороні

відповідача ОСОБА_4

про стягнення 29 497,40 грн. безпідставно виплаченої пенсії

за участю представників

позивача не з'явився

відповідача ОСОБА_5

третьої особи не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 01 липня 2015 року (суддя Кочергіна В.О.) залишеним без змін постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 25 серпня 2015 року (судді Коломис В.В., Тимошенко О.М., Огороднік К.М.) у справі №924/769/15 позов Управління Пенсійного фонду України в Ярмолинецькому районі до Міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 про стягнення 29497 грн. 40 коп. шкоди задоволено.

Стягнуто з Міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал" на користь Управління Пенсійного Фонду України у Ярмолинецькому районі Хмельницької області 29497 грн. 40 коп. шкоди та вирішено питання розподілу судових витрат.

Не погоджуючись з вищезазначеними рішенням та постановою Міське комунальне підприємство "Хмельницькводоканал" звернулось до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою в якій просить рішення господарського суду Хмельницької області від 01 липня 2015 року та постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 25 серпня 2015 року скасувати та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову повністю.

В обґрунтування зазначених вимог заявник касаційної скарги посилається на неправильне застосування судом першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права.

Колегія суддів, обговоривши доводи касаційної скарги, перевіривши матеріали справи, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування господарськими судами першої та апеляційної інстанцій норм процесуального права, вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Судами попередніх інстанцій встановлено, що Міським комунальним підприємством "Хмельницькводоканал" видано довідку б/н та б/д про розмір заробітної плати гр. ОСОБА_4 за період з 01 січня 1991 року по 12 грудня 1995 року для обчислення пенсії. Довідка підписана керівником, головним бухгалтером підприємства, скріплена відтиском печатки та містить відбиток кутового штампу Міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал" (а.с.13).

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст