Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВАСУ від 28.11.2016 року у справі №800/199/16

Постанова ВАСУ від 28.11.2016 року у справі №800/199/16

09.02.2017
Автор:
Переглядів : 141

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 листопада 2016 року м. Київ справа № 800/199/16

Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів:

головуючого Степашка О.І.

суддів: Бившевої Л.І.

Веденяпіна О.А.

Голубєвої Г.К.

Островича С.Е.

за участю:

секретаря Орєшко Ю.О.

позивача ОСОБА_4

представника відповідача Ліходій О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_4

до Вищої ради юстиції

про бездіяльність посадових осіб, -

ВСТАНОВИВ:

28 березня 2016 року ОСОБА_4 (далі по тексту - позивач, ОСОБА_4.) звернувся до суду з адміністративним позовом до Вищої ради юстиції (далі по тексту - відповідач, ВРЮ) про бездіяльність посадових осіб ВРЮ.

Позовні вимоги мотивовані неправомірною бездіяльністю посадових осіб Вищої ради юстиції, у зв'язку з несвоєчасним наданням відповіді на заяву позивача щодо надання інформації. Вказаною бездіяльністю, на думку позивача, порушено його право на своєчасне отримання інформації відповідно до статті 20 Закону України «Про звернення громадян».

У запереченнях на адміністративний позов Вища рада юстиції вважає доводи позивача необґрунтованими та безпідставними, посилаючись на те, що ВРЮ жодним чином не порушила прав, свобод та інтересів позивача, чітко дотрималась вимог Конституції України, Закону України «Про Вищу раду юстиції», Закону України «Про звернення громадян» та Регламенту Вищої ради юстиції.

В судовому засіданні позивач, надав уточнення позовних вимог та просить визнати неправомірною бездіяльність посадової особи Вищої ради юстиції Муравйова О.В. у зв'язку з несвоєчасним наданням відповіді на його заяву в порушення статті 20 Закону України «Про звернення громадян». Також, надав пояснення по суті позовних вимог та просив задовольнити позов.

Представник відповідача заперечив проти адміністративного позову, зазначивши про безпідставність та необґрунтованість позовних вимог.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши пояснення позивача та представника відповідача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, колегія суддів приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог.

Судом встановлено, що 21 серпня 2015 року на адресу Вищої ради юстиції надійшло звернення ОСОБА_4 з проханням поінформувати про дату і час особистого прийому громадян Головою Вищої ради юстиції Бенедисюком І.М.

На вказане звернення ОСОБА_4 була надана відповідь (від 28 вересня 2015 року) за підписом заступника Голови Вищої ради юстиції Муравйова О.В. про те, що згідно з Графіком особистий прийом громадян Головою Вищої ради юстиції буде проводитися 18 грудня 2015 року з 10 год. 00 хв. по 13 гоп. 00 хв.

19 лютого 2016 року на ім'я Голови Вищої ради юстиції надійшла чергова скарга ОСОБА_4 з проханням визнати неправомірним порушення Муравйова О.В. строку для надання відповіді на його звернення ві 21 серпня 2015 року.

Листом від 21 березня 2016 року Голова Вищої ради юстиції надав відповідь на скаргу ОСОБА_4 з відповідними роз'ясненнями.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст