Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВАСУ від 11.08.2015 року у справі №800/256/15

Постанова ВАСУ від 11.08.2015 року у справі №800/256/15

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 184

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 серпня 2015 року м. Київ справа № 800/256/15

Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів:

головуючого суддіВеденяпіна О.А.,

суддівЗагороднього А.Ф,Костенка М.І.,

Зайцева М.П.,Маринчак Н.Є.,

секретар судового засідання Корецький І.О.,

за участю: позивача ОСОБА_6,

представника позивача ОСОБА_7,

представника відповідача Гуцала Д.С.,

представника третьої особи Цимбалюк Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_6

до Президента України

третя особа, яка

не заявляє самостійних

вимог на предмет Служба безпеки України,

спору, на стороні

відповідача

про визнання протиправним та скасування Указу Президента України «Про звільнення ОСОБА_6 з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України» від 19 червня 2015 року № 350/2015, поновлення на посаді,

в с т а н о в и в :

У липні 2015 року ОСОБА_6 звернувся в суд з адміністративним позовом до Президента України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Служба безпеки України, в якому просив:

- визнати протиправним і скасувати Указ Президента України «Про звільнення ОСОБА_6 з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України» від 19 червня 2015 року № 350/2015 (далі - Указ № 350/2015);

- поновити його на посаді начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України з 19 червня 2015 року.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що Указ № 350/2015 видано з порушенням процедури, передбаченої Законом України «Про Службу безпеки України», за відсутності юридичних підстав для його звільнення, визначених статтею 30 Закону України «Про державну службу» та статтями 36, 38, 39, 40, 41 Кодексу законів про працю України, що свідчить про політичний характер цього рішення. Позивач вказав, що на нього поширюються окремі гарантії, які передбачені законодавством про працю, в частині відносин, які не регламентовані законодавством про державну службу та спеціальним законодавством. В порушення приписів Кодексу законів про працю України його не повідомлено про підстави звільнення та не ознайомлено зі змістом подання тимчасово виконуючого обов'язки Голови Служби безпеки України Грицака В.С., не видано йому копії Указу № 350/2015 в день звільнення.

У судовому засіданні позивач та його представник позовні вимоги підтримали.

У письмових запереченнях проти адміністративного позову та в судовому засіданні представник відповідача просив відмовити у задоволені позову, посилаючись на необґрунтованість позовних вимог. Зазначив, що Президент України видав Указ № 350/2015 за наявності відповідних правових підстав, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст