Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВАСУ від 07.10.2015 року у справі №804/8494/13-а

Постанова ВАСУ від 07.10.2015 року у справі №804/8494/13-а

27.02.2017
Автор:
Переглядів : 126

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" жовтня 2015 р. м. Київ К/800/2771/15

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:

головуючого судді: суддів: Стрелець Т.Г., Голяшкіна О.В., Зайця В.С.,

секретар судового засідання - Ярош Д.В.,

за участю:

представника позивача - Фрейдун О.М.,

від відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області

на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17 жовтня

2013року

та ухвалу Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня

2014 року

у справі №804/8494/13-а

за позовом Дочірнього підприємства "Дніпропетровський облавтодор" Відкритого

акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні

дороги України"

до Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області

про скасування вимог, -

ВСТАНОВИЛА:

У липні 2013 року позивач звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області про скасування вимог.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17 жовтня 2013 року, залишеною без змін ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2014 року позов задоволено. Скасовано вимогу Державної фінансової інспекції в Дніпропетровській області, які викладені у листі відповідача №04-06-05-15/6866 від 01.06.2013 року в частині недоотримання доходів від операційної оренди активів апаратом управління на суму 264401 грн. 43 коп. та стягнення в повному обсязі недоотриманих доходів із Служби автомобільних доріг в Дніпропетровській області на суму 264401 грн. 43 коп., та в частині п. 5 вимоги.

Обґрунтовуючи свою правову позицію, суди першої та апеляційної інстанції виходили з того, що оскаржувана вимога прийнята Державною фінансовою інспекцією в Дніпропетровській області протиправно.

Не погоджуючись з рішеннями судів попередніх інстанцій, Державна фінансова інспекція в Дніпропетровській області звернулася до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою, в якій просить вищезазначені рішення скасувати та ухвалити нове, яким відмовити у задоволенні позовних вимог повністю.

На адресу Вищого адміністративного суду України, надійшло заперечення від Дочірнього підприємства "Дніпропетровський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", в яких зазначає, що інспекцією не наведено жодної норми матеріального та процесуального права, що були порушені судами першої та апеляційної інстанції. Просить відмовити в задоволенні касаційної скарги та залишити в силі рішення попередніх інстанцій.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення присутнього в судовому засіданні представника позивача, розглянувши і обговоривши доводи касаційної скарги та заперечень на неї, перевіривши правильність застосування судами норм матеріального та процесуального права, наданої ними правової оцінки обставин у справі, дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно частини 2 статті 220 Кодексу адміністративного судочинства України, суд касаційної інстанції переглядає судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій в межах касаційної скарги.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст