Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова ВАСУ від 06.04.2016 року у справі №2а/0570/8493/12

Постанова ВАСУ від 06.04.2016 року у справі №2а/0570/8493/12

12.02.2017
Автор:
Переглядів : 148

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 квітня 2016 року м. Київ К/800/14621/13

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

головуючого-судді: Кобилянського М.Г.,

суддів: Амєліна С.Є., Загороднього А.Ф.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1 до Маріупольського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області, третя особа - Управління Державної казначейської служби України у м. Маріуполі Донецької області про зобов'язання вчинити певні дії

за касаційною скаргою Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецької області на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 24 вересня 2012 року та постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 31 жовтня 2012 року,

В С Т А Н О В И Л А :

У листопаді 2007 року ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеним позовом, в якому з урахуванням уточнення позовних вимог просив:

визнати протиправними дії Маріупольського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області, поновити його на посаді;

визнати дані грошового атестату такими, що не відповідають дійсності;

стягнути з відповідача:

- заборгованість з грошового забезпечення у зв'язку з неправильним нарахуванням за 2002 - 2006 роки в розмірі 46155,25 грн;

- частину вихідної допомоги в розмірі 6311,74 грн;

- страхову суму в розмірі 8454,22 грн;

- компенсацію замість невиданого форменого одягу в розмірі 5197,66 грн;

- невиплачену пенсію у зв'язку із заниженням розміру грошового забезпечення в сумі 6685,56 грн;

- грошове забезпечення відповідно до статей 116, 117 Кодексу законів про працю України в розмірі 33564,30 грн;

- моральну шкоду в розмірі 8563,75 грн.

Справа розглядалася судами неодноразово.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2012 року справу в частині позовних вимог ОСОБА_1 про стягнення одноразової грошової допомоги у зв'язку із втратою працездатності та зобов'язання провести нарахування пенсії з розміру грошового забезпечення за останньою штатною посадою перед звільненням скасовано, а справу в цій частині направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 24 вересня 2012 року позов задоволено частково. Зобов'язано Маріупольське міське управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області здійснити ОСОБА_1 нарахування та виплату одноразової грошової допомоги у зв'язку із втратою працездатності. Зобов'язано Маріупольське міське управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області провести ОСОБА_1 нарахування пенсії з розміру грошового забезпечення за останньою штатною посадою перед звільненням.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 31 жовтня 2012 року постанову суду першої інстанції скасовано, позов задоволено частково.

Зобов'язано Маріупольське міське управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області подати Міністерству внутрішніх справ України висновок щодо можливості проведення ОСОБА_1 виплати одноразової грошової допомоги у зв'язку із втратою працездатності разом із заявою (рапортом) про виплату грошової допомоги, довідкою медико-соціальної експертної комісії щодо визначення ступеня втрати працездатності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) та (або) установлення групи інвалідності, довідкою про грошове забезпечення, копією сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові, видачу документа та місце реєстрації (довідку органу реєстрації або відповідного житлово-експлуатаційного підприємства, організації чи органу місцевого самоврядування про місце реєстрації або місце перебування заявника), копією ідентифікаційного номера, копією висновку службового розслідування за фактом поранення (контузії, травми або каліцтва), установлення групи інвалідності чи проценту втрати працездатності.

Зобов'язано Маріупольське міське управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області провести обчислення розміру грошового забезпечення ОСОБА_1 за останньою штатною посадою перед звільненням, враховуючи відповідні оклади за посадою, військовим (спеціальним) званням, процентну надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, встановлених законодавством, та надати відповідні відомості про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії позивачу до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

В задоволенні інших позовних вимог відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст