Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 30.09.2022 року у справі №136/2084/21

Постанова КЦС ВП від 30.09.2022 року у справі №136/2084/21

30.09.2022
Автор:
Переглядів : 105

Постанова

Іменем України

30 вересня 2022 року

м. Київ

справа № 136/2084/21

провадження № 61-4860св22

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду: Сердюка В. В. (суддя-доповідач), Мартєва С. Ю., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Комунальний заклад «Турбівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу Кабінету Міністрів України на ухвалу Вінницького апеляційного суду від 06 квітня 2022 року в складі колегії суддів: Рибчинського В. П., Голоти Л. О., Денишенко Т. О.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У листопаді 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Комунального закладу «Турбівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» (далі - КЗ «Турбівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області») про скасування наказу про відсторонення від роботи.

В обґрунтування заявлених вимог ОСОБА_1 зазначила, що вона працює вихователем групи продовженого дня в КЗ «Турбівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області». 08 листопада 2021 року її було повідомлено про нібито обов`язкове проведення профілактичного щеплення проти хвороби COVID-19, та в той же день їй було вручено наказ про відсторонення від роботи за № 73к-тр з підстав відсутності щеплення від зазначеної хвороби.

Позивачка стверджує, що ні в її трудовому контракті, ні в її посадовій інструкції чи в будь-якому іншому документі, підписаному між сторонами, зобов`язання про здійснення такого щеплення немає. Крім того, у зв`язку з виданням відповідачем оспорюваного наказу її позбавлено права на працю, а тому такий наказ є незаконним.

Враховуючи наведене, позивач просила визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення її від роботи від 08 листопада 2021 № 73к-тр та зобов`язати відповідача виплатити їй заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст