Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 28.04.2020 року у справі №344/11831/18

Ухвала КЦС ВП від 28.04.2020 року у справі №344/11831/18

05.11.2020
Автор:
Переглядів : 260

Постанова

Іменем України

30 липня 2020 року

м. Київ

справа № 344/11831/18

провадження № 61-6053св20

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду: Фаловської І. М. (суддя-доповідач), Грушицького А. І., Литвиненко І. В.,

учасники справи:

позивач - Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк», правонаступником якого є Акціонерне товариство «Альфа-Банк»,

відповідач - ОСОБА_1 ,

третя особа - Слідче управління Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу Акціонерного товариства «Альфа-Банк», яке є правонаступником Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк»

на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 02 грудня 2019 року під головуванням судді Шамотайло О. В. та постанову Івано-Франківського апеляційного суду від 17 лютого 2020 року у складі колегії суддів: Томин О. О., Мелінишин Г. П., Пнівчук О. В.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У серпні 2018 року Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк» (далі - ПАТ «Укрсоцбанк»), правонаступником якого є Акціонерне товариство «Альфа-Банк» (далі - АТ «Альфа-Банк»), звернулося до суду з позовом до

ОСОБА_1 , третя особа - Слідче управління Головного Управління Національної поліції в Івано-Франківській області, про звільнення майна

з-під арешту.

Позов обґрунтований тим, що 28 березня 2007 року між ОСОБА_1 та Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку «Укрсоцбанк», правонаступником якого є АТ «Альфа-Банк», укладено кредитний договір, за умовами якого ОСОБА_1 отримала кредит у розмірі 79 000,00 доларів США.

У рахунок забезпечення виконання вказаного кредитного договору, того ж дня між сторонами укладено договір іпотеки, за умовами якого ОСОБА_1 передала в іпотеку банку квартиру АДРЕСА_1 .

Позивач вказував, що у зв`язку з систематичним невиконанням ОСОБА_1 умов кредитного договору, банк розпочав процедуру звернення стягнення на предмет іпотеки. Проте реалізувати вищевказане майно неможливо, оскільки 14 березня 2012 року в рамках кримінальної справи № 323152, порушеної 12 березня 2012 року відносно ОСОБА_1 , на нього накладено арешт.

При цьому вважав, що внаслідок винесення постанови про накладення арешту на майно ОСОБА_1 , порушено його речове право на чуже майно, а саме на квартиру АДРЕСА_1 .

На підставі вищевказаного ПАТ «Укрсоцбанк», правонаступником якого є АТ «Альфа-Банк», просив звільнити з-під арешту квартиру АДРЕСА_1 .

Короткий зміст судового рішення суду першої інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст