Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №760/3111/16-ц

Постанова КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №760/3111/16-ц

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 129

Постанова

Іменем України

29 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 760/3111/16-ц

провадження № 61-24134св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

Луспеника Д. Д. (суддя-доповідач), Гулька Б. І., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - товариство з обмеженою відповідальністю «Управ-Дом»,

відповідач - ОСОБА_4,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Управ-Дом» до ОСОБА_4 про зобов'язанння вчинити певні дії та стягнення штрафу за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Управ-Дом» на рішення Апеляційного суду м. Києва у складі колегії суддів: Болотова Є. В., Білич І. М., Поліщук Н. В., від 21 лютого 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2016 року товариство з обмеженою відповідальністю «Управ-Дом» (далі - ТОВ «Управ-Дом») звернулось до суду з позовом до ОСОБА_4 про зобов'язанння вчинити певні дії та стягнення штрафу.

Позовна заява мотивована тим, що 12 січня 2015 року між ТОВ «Управ-Дом» та ОСОБА_4 укладено договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Відповідачем також були підписані Правила проживання та добросусідства в житлово-офісному комплексі, що розташований за будівельною адресою: АДРЕСА_1

22 липня 2015 року комісією ТОВ «Управ-Дом» проведено обстеження стану фасаду будинку та встановлено, що на фасаді першої секції, на дванадцятому поверсі власником квартири НОМЕР_1, ОСОБА_4, проведено самовільне засклення балкону, що призвело до зміни зовнішнього вигляду житлового комплексу.

Ураховуючи викладене, ТОВ «Управ-Дом» просило суд зобов'язати ОСОБА_4 за свій рахунок демонтувати засклення балкону у квартирі НОМЕР_1 у житлово-офісному комплексі по АДРЕСА_1 шляхом повернення його до первинного стану згідно з проектною документацією будинку та стягнути з відповідача на його користь штраф у розмірі 8 000,00 грн.

Рішенням Солом'янського районного суду м. Києва від 22 серпня 2016 року позов ТОВ «Управ-Дом» задоволено.

Зобов'язаноОСОБА_4 за власний рахунок демонтувати засклення балкону у квартирі НОМЕР_1 у житлово-офісному комплексі по АДРЕСА_1 шляхом повернення його до первинного стану згідно з проектною-технічною документацією будинку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст