Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 29.06.2022 року у справі №274/4944/20

Постанова КЦС ВП від 29.06.2022 року у справі №274/4944/20

29.06.2022
Автор:
Переглядів : 77


Постанова


Іменем України



29 червня 2022 року


м. Київ



справа № 274/4944/20


провадження № 61-393св22



Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:


головуючого - Фаловської І. М.,


суддів: Ігнатенка В. М. (суддя-доповідач), Карпенко С. О., Сердюка В. В., Стрільчука В. А.,



учасники справи:


позивач - ОСОБА_1


відповідач - комунальне підприємство «Бердичівтеплоенерго»,



розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Житомирського апеляційного суду від 23 листопада 2021 року в складі колегії суддів: Талько О. Б., Коломієць О. С., Трояновської Г. С.,


ВСТАНОВИВ:


Описова частина


Короткий зміст позовних вимог


У липні 2020 році ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до комунального підприємства «Бердичівтеплоенерго» про відшкодування майнової та моральної шкоди.


Ухвалою Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 22 червня 2021 року позовну заяву ОСОБА_1 до комунального підприємства «Бердичівтеплоенерго» про відшкодування майнової та моральної шкоди залишено без розгляду.


Не погодившись із ухвалою суду першої інстанції, ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.


Короткий зміст оскаржуваної ухвали суду апеляційної інстанції


Ухвалою Житомирського апеляційного суду від 23 листопада 2021 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 22 червня 2021 року, повернуто особі, яка її подала.


Постановляючи ухвалу, апеляційний суд виходив із того, що вона містить образливе висловлювання на адресу судді суду першої інстанції, яке не відповідає стилю спілкування у діловому мовленні, що використовується в офіційному спілкуванні (між установами, окремою особою і установою, між посадовими особами тощо). Такий виклад апеляційної скарги є виявом неповаги до суду, що суперечить основним засадам (принципам) цивільного судочинства, а також його завданню, а тому колегія суддів прийшла до висновку, що подання такої скарги є зловживанням заявником його процесуальним правом, невиконанням обов`язку керуватися завданням цивільного судочинства.


Короткий зміст вимог касаційної скарги


03 січня 2022 року ОСОБА_1 надіслав засобами поштового зв`язку до Верховного Суду касаційну скаргу на ухвалу Житомирського апеляційного суду від 23 листопада 2021 року.


У касаційній скарзі він просить суд касаційної інстанції скасувати ухвалу Житомирського апеляційного суду від 23 листопада 2021 року і передати справу до суду апеляційної інстанції для продовження розгляду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст