Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 21.07.2019 року у справі №344/7647/17

Ухвала КЦС ВП від 21.07.2019 року у справі №344/7647/17

20.10.2020
Автор:
Переглядів : 234

Постанова

Іменем України

29 квітня2020 року

м. Київ

справа № 344/7647/17

провадження № 61-13176св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Грушицького А. І., Литвиненко І. В., Сердюка В. В. (суддя-доповідач), Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Філія Приватного акціонерного товариства «Прикарпаттяобленерго» Івано-Франківського району електричних мереж,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 , подану Малетиним Андрієм Ярославовичем , на постанову Івано-Франківського апеляційного суду від 30 травня 2019 року в складі колегії суддів: Матківського Р. Й., Василишин Л. В., Максюти І. О.,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ «;Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ» від 15 січня 2020 року № 460-ІХ установлено, що касаційні скарги на судові рішення, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цим Законом, розглядаються в порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У червні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Філії Приватного акціонерного товариства «Прикарпаттяобленерго» Івано-Франківського району електричних мереж (далі - Філія ПрАТ «Прикарпаттяобленерго») про зобов`язання здійснити демонтаж електротраси з фасаду будинку та приведення його до попереднього стану, відшкодування моральної шкоди.

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що він є власником квартири АДРЕСА_1 . У липня 2015 року за відсутності згоди співвласників будинку АДРЕСА_2 відповідачем було прокладено силовий кабель електромережі по зовнішній стіні будинку, який проходить по стіні його квартири.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст