Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 25.02.2018 року у справі №175/4741/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 25.02.2018 року у справі №175/4741/16-ц

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 148

Постанова

Іменем України

29 березня 2018 року

м. Київ

справа № 175/4741/16

провадження № 61-6971св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

Антоненко Н. О., Журавель В.І. (суддя-доповідач), Крата В. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

відповідач - виконавчий комітет Горьківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області,

третя особа - державне підприємство «Науково-виробнича дослідна агрофірма «Наукова»

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_4, подану представником ОСОБА_5, на рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 25 жовтня 2017 року у складі суддів: Деркач Н. М., Макарова М. О. (головуючий), Петешенкової М. Ю.,

встановив:

У грудні 2016 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Горьківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області про визнання права власності на майно за набувальною давністю, посилаючись на те, що з 1968 року вона працювала у радгоспі «Красносільський» дояркою. У березні 1994 року отримала від радгоспу у користування квартиру АДРЕСА_1. Однак будь-яких документів, які б підтверджували її право на користування зазначеною квартирою або вказували б на статус цього жилого приміщення, їй не було видано.

У спірне житло вона вселилися разом зі своєю родиною і на теперішній час там також проживає її син ОСОБА_5 з дружиною та п'ятьма дітьми.

Ураховуючи те, що вона понад десять років добросовісно, відкрито володіє зазначеним нерухомим майном, просила визнати за нею право власності на вказану квартиру за набувальною давністю.

Рішенням Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області від 26 травня 2017 року позов ОСОБА_4 задоволено. Визнано за ОСОБА_4 право власності за набувальною давністю на житлове приміщення загальною площею 37,0 кв. м., яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1. Вирішено питання про розподіл судових витрат.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст