Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 03.04.2018 року у справі №761/8035/16-ц

Постанова КЦС ВП від 03.04.2018 року у справі №761/8035/16-ц

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 187

Постанова

Іменем України

28 березня 2018 року

м. Київ

справа № 761/8035/16-ц

провадження № 61-13161св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Синельникова Є. В. (суддя - доповідач), Хопти С. Ф., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_3,

представник позивача - ОСОБА_4,

відповідач - ОСОБА_5,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу представника ОСОБА_3, яка подана представником ОСОБА_4, на рішення Святошинського районного суду міста Києва, у складі головуючого судді Миколаєць І. Ю., від 27 січня 2017 року та рішення Апеляційного суду міста Києва, у складі колегії суддів: Рубан С. М., Желепа О. В., Іванченко М. М., від 26 квітня 2017 року,

В С Т А Н О В И В :

У березні 2016 року ОСОБА_3 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_5 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що 16 жовтня 2015 року ОСОБА_5 на його власній сторінці у соціальній Інтернет-мережі Fаcebook («Фейсбук») опублікував інформацію наступного змісту: «Посмотрите-ка на упыря. Вот джип ОСОБА_6 - сотрудника СБУ, который винтил нашего коллегу ОСОБА_7 из программы «Схемы». Пока по ОСОБА_6 идет проверка, чувак спокойно ездит на работу. В машине весь набор перекрасившегося коррупционера: патриотичный флаг и семки. Много семок. Джип, семки - очень нужны в этой работе. Иначе, в преступную среду не внедришься. А внедрившись, ему оттуда уже и выбираться не хочеться. Оборотни, мля».

Посилаючись на те, що опублікована інформація порушує особисті немайнові права та завдає шкоди діловій репутації, позивач просив суд визнати поширену інформацію недостовірною, зобов'язати ОСОБА_5 припинити поширювати та видалити з власної сторінки у Fаcebook вищезазначену інформацію, зобов'язати ОСОБА_5 спростувати вищезазначену інформацію шляхом повідомлення на власній сторінці у Fаcebook про ухвалене рішення та опублікувати на власній сторінці текст резолютивної частини рішення на наступний день з моменту набуття ним законної сили, а також стягнути з ОСОБА_5 на свою користь у рахунок відшкодування моральної шкоди 47 720, 00 грн.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 16 травня 2016 року справа була передана за підсудністю до Святошинського районного суду міста Києва.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст