Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 18.03.2018 року у справі №638/9832/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 18.03.2018 року у справі №638/9832/15-ц

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 217

Постанова

Іменем України

28 березня 2018 року

м. Київ

справа № 638/9832/15-ц

провадження № 61-3280 зпв 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Мартєва С. Ю., Пророка В. В. (суддя-доповідач), Фаловської І. М.,

Штелик С. П.,

учасники справи:

позивач-ОСОБА_3,відповідач-комунальне підприємство «Харківські теплові мережі»,третя особа -комунальне підприємство «Жилкомсервіс»,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом ОСОБА_3 до комунального підприємства «Харківські теплові мережі», третя особа - комунальне підприємство «Жилкомсервіс», про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири, за заявою комунального підприємства «Харківські теплові мережі» про перегляд рішення Дзержинського районного суду м. Харкова у складі судді Шишкіна О. В. від 28 березня 2016 року, ухвали апеляційного суду Харківської області у складі колегії суддів: Бездітка В. М., Овсяннікової А. І., Сащенка І. С., від 26 травня 2016 року та ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі колегії суддів: Карпенко С. О., Ізмайлової Т. Л., Мостової Г. І., від 06 березня 2017 року.

Встановив:

Відповідно до підпункту 1 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» Цивільного процесуального кодексу України у редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі - ЦПК України) заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України у цивільних справах, які подані та розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку колегією у складі трьох або більшої непарної кількості суддів за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. Такі заяви розглядаються без повідомлення та виклику учасників справи, за винятком випадку, коли суд з огляду на обставини справи ухвалить рішення про інше.

У червні 2016 року ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом до комунального підприємства «Харківські теплові мережі» (далі - КП «ХТМ»), третя особа - комунальне підприємство «Жилкомсервіс» (далі - КП «Жилкомсервіс»), про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що їй на праві власності належить квартира АДРЕСА_3. 28 березня 2015 року сталося залиття належної їй квартири через прорив трубопроводу центрального опалення на горищі вказаного будинку, про що КП «Жилкомсервіс» складено відповідний акт від 31 березня 2015 року. 13 лютого 2012 року між КП «Жилкомсервіс» та КП «ХТМ» укладений договір № 15/1, відповідно до умов якого саме на КП «ХТМ» покладено обов'язок з обслуговування внутрішньобудинокових мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання у будинках комунальної власності.

ОСОБА_3 зазначала, що у зв'язку з невиконанням відповідачем своїх обов'язків за договором № 15/1, їй завдано майнову та моральну шкоду, тому просила суд стягнути з відповідача майнову шкоду в розмірі 30 000 грн та моральну шкоду в розмірі 24 000 грн, завдану залиттям квартири. Також просила стягнути з відповідача 5 000 грн витрат на правову допомогу і 3 072 грн вартості проведеної експертизи.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст