Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 31.01.2018 року у справі №522/5656/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 31.01.2018 року у справі №522/5656/16-ц

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 173

П о с т а н о в а

Іменем України

28 березня 2018 року

м. Київ

справа № 522/5656/16-ц

провадження № 61-1871 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І. (суддя-доповідач), Синельникова Є. В., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_3,

відповідач - Державна інспекція сільського господарства в Одеській області,

представник відповідача - ПаненкоВіталіна Сергіївна,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_3 на рішення апеляційного суду Одеської області від 25 жовтня 2017 року у складі колегії суддів: Черевка П. М., Громіка Р. Д., Драгомерецького М. М.,

ВСТАНОВИВ :

Відповідно до пункту 4 розділу XIII Перехідних положень ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У квітні 2016 року ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Державної інспекції сільського господарства в Одеській області про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу.

Позовна заява мотивована тим, що з 21 липня 2015 року він працював на посаді провідного бухгалтера відділу фінансів, бухгалтерського обліку та економічних розрахунків Державної інспекції сільського господарства в Одеській області. За період роботи до нього дисциплінарні стягнення не застосовувались, він сумлінно та професійно виконував свої професійні обов'язки.

8 жовтня 2015 року він направив відповідачу заяву про звільнення з роботи на підставі частини першої статті 38 КЗпП України (за власним бажанням), проте у канцелярії відповідача таку заяву зареєстровано не було.

З 12 жовтня 2015 року по 28 жовтня 2015 року він знаходився на амбулаторному лікуванні у центрі первинної медико-санітарної допомоги м. Одеси № 14, що підтверджується листком непрацездатності від 12 жовтня 2015 року. Про перебування на лікарняному він повідомив виконуючого обов'язки начальника відділу кадрового забезпечення та голову комісії з ліквідації Державної інспекції сільського господарства в Одеській області.

3 березня 2016 року він звернувся до відповідача з метою отримання трудової книжки, проте дізнався про наказ Державної інспекції сільського господарства в Одеській області від 16 жовтня 2015 року про його звільнення на підставі пункту 4 статті 40 КЗпП України, за прогул без поважної причини.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст