Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 07.11.2018 року у справі №619/3051/17

Ухвала КЦС ВП від 07.11.2018 року у справі №619/3051/17

12.06.2020
Автор:
Переглядів : 159

Постанова

Іменем України

28 січня 2019 року

м. Київ

справа № 619/3051/17

провадження № 61-42734 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Пророка В. В. (суддя-доповідач), Висоцької В. С., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач-відповідач-ОСОБА_4,відповідач-позивач-ОСОБА_5,третя особа-Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області,

розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_5 на постанову апеляційного суду Харківської області у складі колегії суддів: Кружиліної О. А., Кіся П. В., Хорошевського О. М., від 18 липня 2018 року в справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дитиною; за зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4, третя особа - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.

Встановив:

У вересні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_5, третя особа - Служба у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області, про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.

Позовна заява мотивована тим, що позивач та відповідач з січня 2014 року проживали однією сім'єю без реєстрації шлюбу у квартирі АДРЕСА_1, а 01 серпня 2014 року між ними зареєстровано шлюб. Від шлюбу ІНФОРМАЦІЯ_2 у сторін народився син - ОСОБА_6

У березні 2017 року ОСОБА_5 разом з дитиною поїхала до своїх родичів, які проживають за адресою: АДРЕСА_2, і не повернулася до місця їхнього проживання, та перестала відповідати на телефонні дзвінки.

З цього часу, сторони почали проживати окремо, малолітній ОСОБА_6 став проживати разом з ОСОБА_5, дідусем ОСОБА_7, бабусею ОСОБА_8 та сестрою відповідача ОСОБА_9

У березні 2017 року позивач приїхав до дружини, щоб побачити сина, але відповідач не надала йому такої можливості, до будинку його також не пустили. З цього моменту з боку відповідача та осіб, які проживають разом з дитиною, почалися перешкоди щодо спілкування позивача із сином та прийняття участі у його вихованні, у зв'язку з чим позивач звернувся до Служби у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації у Харківській області.

04 травня 2015 року розпорядженням Дергачівської районної державної адміністрації у Харківській області № 224 визначено місце проживання та порядок виховання дитини.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст