Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 20.03.2019 року у справі №165/711/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 20.03.2019 року у справі №165/711/16-ц

09.08.2020
Автор:
Переглядів : 107

Постанова

Іменем України

27 березня 2019 року

м. Київ

справа № 165/711/16-ц

провадження № 61-31591св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Синельникова Є. В., Хопти С. Ф. (суддя-доповідач), ЧернякЮ. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_2,

відповідачі: Нововолинський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль», товариство з обмеженою відповідальністю «ТД Еліт Сервіс», Головне управління Державної казначейської служби України у Волинській області, Державна казначейська служба України,

треті особи: товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна фірма «Конкурент», ОСОБА_5,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» на рішення Нововолинського міського суду Волинської області від 16 травня 2017 року у складі судді Ференс-Піжук О. Р. та рішення Апеляційного суду Волинської області від 30 серпня 2017 року у складі колегії суддів: Русинчука М. М., Федонюк С. Ю., Стрільчука В. А.,

ВСТАНОВИВ:

1. Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У квітні 2016 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Нововолинського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області (далі - Нововолинський МВ ДВС ГТУЮ у Волинській області), публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» (далі - ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»), товариства з обмеженою відповідальністю «ТД Еліт Сервіс» (далі - ТОВ «ТД Еліт Сервіс»), Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області (далі - ГУ ДКС України у Волинській області), Державної казначейської служби України (далі - ДКС України), треті особи: товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна фірма «Конкурент» (далі - ТОВ «БФ «Конкурент»), ОСОБА_5, про стягнення безпідставно отриманих коштів та відшкодування моральної шкоди.

Позов мотивовано тим, що 04 квітня 2013 року він згідно протоколу, складеного Волинською філією ТОВ «ТД Еліт Сервіс», став переможцем прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна - магазину промислових товарів та адміністративного приміщення по АДРЕСА_1. Вказані торги були проведені на підставі договору від 30 листопада 2012 року про надання послуг щодо організації і проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна, укладеного між відділом державної виконавчої служби Нововолинського міського управління юстиції у Волинській області (далі - ВДВС Нововолинського МУЮ у Волинській області) та Волинською філією ТОВ «ТД Еліт Сервіс».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст