Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №539/2170/17

Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №539/2170/17

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 575

Постанова

Іменем України

26 вересня 2018 року

м. Київ

справа №539/2170/17

провадження № 61-3006св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О. (суддя-доповідач), Журавель В. І., Коротуна В. М., Крата В.І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

представник позивача - ОСОБА_5,

відповідач - територіальна громада в особі Засульської сільської ради Лубенського району Полтавської області,

треті особи: державний нотаріус Першої Лубенської державної нотаріальної контори ІщенкоГанна Костянтинівна, ОСОБА_7, ОСОБА_8,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 30 жовтня 2017 року у складі судді Гудкова С. В. та на ухвалу апеляційного суду Полтавської області від 05 грудня 2017 року у складі суддів: Лобова О. А., Гальонкіна С. А., Триголов В. М.,

ВСТАНОВИВ :

У серпні 2017 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до територіальної громади в особі Засульської сільської ради Лубенського району Полтавської області, треті особи: державний нотаріус Першої Лубенської державної нотаріальної контори Іщенко Г. К., ОСОБА_7, ОСОБА_8 про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

В обґрунтування своїх вимог зазначав, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його бабуся ОСОБА_9 Після її смерті відкрилася спадщина, яка складається, зокрема, із земельної ділянки площею 4,9677 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Войнихівської сільської ради Лубенського району Полтавської області та належала спадкодавцю на праві власності згідно з державним актом на право власності на земельну ділянку від 05 грудня 2008 року. За життя ОСОБА_9 склала заповіт, яким усе належне їй майно заповіла своїй доньці та його матері ОСОБА_10, яка ІНФОРМАЦІЯ_2 померла.

Вважає, що він є спадкоємцем майна ОСОБА_9 за правом представлення. Посилаючись на те, що нотаріус відмовив йому у видачі свідоцтва про право на спадщину у зв'язку з відсутністю правовстановлюючих документів на спадкове майно, просив суд визнати за ним право власності в порядку спадкування на земельну ділянку площею 4,9677 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Войнихівської сільської ради Лубенського району Полтавської області, що належала на праві власності ОСОБА_9 на підставі державного акту на право власності від 05 грудня 2008 року.

Рішенням Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 30 жовтня 2017 року в задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст