Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 09.10.2018 року у справі №344/18741/14-ц

Постанова КЦС ВП від 09.10.2018 року у справі №344/18741/14-ц

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 145

Постанова

Іменем України

26 вересня 2018 року

м. Київ

справа № 344/18741/14-ц

провадження № 61-22904св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І. (суддя-доповідач), Коротуна В. М., Крата В. І.,

учасники справи:

позивач - Івано-Франківська установа виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області (№ 12),

відповідач - ОСОБА_3,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_3 на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 17 лютого 2016 року у складі судді Островського Л. Є. та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 04 січня 2017 року у складі колегії суддів: Горблянського Я. Д., Васильковського В. М., Девляшевського В. А.,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2014 року Івано-Франківська установа виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області (№ 12) звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3, у якому просила виселити відповідача без надання іншого жилого приміщення, стягнути судові втрати.

Позовна заява мотивована тим, що на балансі Івано-Франківського слідчого ізолятора перебуває приміщення гуртожитку, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 У цьому приміщенні, зокрема, у кімнаті № 5 проживає ОСОБА_3, який вселився без законних на те підстав, а тому підлягає виселенню без надання іншого жилого приміщення.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від 17 лютого 2016 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Івано-Франківської області від 04 січня 2017 року, позов задоволено.

Виселено ОСОБА_3 із квартири АДРЕСА_1, без надання іншого жилого приміщення. Вирішено питання про розподіл судових витрат.

Суд першої інстанції, з висновками якого погодився й суд апеляційної інстанції, виходив із того, що єдиною підставою для вселення у приміщення гуртожитку є ордер, який відповідачу не видавався, а тому його вселення є самовільним. Відповідно до частини третьої статті 116 ЖК України особи, які самоправно зайняли приміщення, виселяються без надання їм іншого жилого приміщення.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст