Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 07.08.2018 року у справі №142/143/17

Ухвала КЦС ВП від 07.08.2018 року у справі №142/143/17

03.10.2020
Автор:
Переглядів : 192

Постанова

Іменем України

26 лютого 2020 року

м. Київ

справа № 142/143/17

провадження № 61-5739св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Крата В. І. (суддя-доповідач),

суддів: Антоненко Н. О., Дундар І. О., Краснощокова Є. В., Русинчука М. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: Бершадський відділ поліції ГУНП у Вінницькій області, Державна казначейська служба України,

третя особа - Бершадська місцева прокуратура Вінницької області,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Вінницького апеляційного суду від 20 лютого 2019 року у складі колегії суддів: Денишенко Т. О., Рибчинського В. П., Голоти Л. О.,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

У лютому 2017 року ОСОБА_1 звернувся із позовом до Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області, Державної казначейської служби України, третя особа - Бершадська місцева прокуратура Вінницької області, про визнання права на відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями та рішеннями посадових осіб Піщанського ВП Бершадського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області з притягнення до адміністративної відповідальності та стягнення з Державного бюджету України шляхом списання з єдиного казначейського рахунку на користь позивача відшкодування моральної шкоди внаслідок незаконного притягнення до адміністративної відповідальності.

Позовні вимоги мотивовані тим, що 21 лютого 2010 року постановою старшого дільничного інспектора міліції Піщанського РВ ГУМВС України у Вінницькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2 ОСОБА_1 був притягнутий до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 178 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 17 грн.

Постановою Піщанського районного суду Вінницької області від 15 черв-ня 2010 року дії старшого дільничного інспектора міліції Піщанського РВ ГУМВС України у Вінницькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2 визнані незаконними, постанова від 21 лютого 2010 року скасована, провадження у справі закрите.

Таким чином, постановою старшого ДІМ Піщанського РВ УМВС України у Вінницькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2 від 21 лютого 2010 року позивача було незаконно притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 178 КУпАП. Перед цим позивача було незаконно затримано для проходження медичного освідування на стан алкогольного сп`яніння, а також для складання протоколу про адміністративне правопорушення і розгляду справи по суті.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст