Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 31.07.2018 року у справі №638/13030/13-ц

Постанова КЦС ВП від 31.07.2018 року у справі №638/13030/13-ц

04.06.2020
Автор:
Переглядів : 193

Постанова

Іменем України

25 липня 2018 року

м. Київ

справа № 638/13030/13-ц

провадження № 61-20713св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В. (суддя-доповідач), Хопти С. Ф.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_2,

відповідачі: ОСОБА_3, ОСОБА_4,

представник ОСОБА_4 - ОСОБА_5,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дзержинського району м. Харкова,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_4, яка подана представником ОСОБА_5 на ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова, у складі судді Цвірюка Д. В., від 08 вересня 2014 року, рішення Дзержинського районного суду м. Харкова, у складі судді Цвірюка Д. В., від 09 вересня 2014 року та ухвали Апеляційного суду Харківської області, у складі колегії суддів: Бездітка В. М., Довгаль А. П., Овсяннікової А. І., від 16 січня 2017 року,

В С Т А Н О В И В :

У серпні 2013 року ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Дзержинського району м. Харкова (далі - ВГІРФО Дзержинського району м. Харкова), про усунення перешкод у користування житловим приміщенням, виселення.

Позовну заяву ОСОБА_2 мотивовано тим, що на підставі договору купівлі-продажу від 23 серпня 2008 року він став власником квартири АДРЕСА_1. За умовами договору продавець та проживаючі особи повинні звільнити вказану квартиру та знятися із реєстраційного обліку протягом одного місяця - до 23 вересня 2008 року. Однак, до цього часу відповідачі зареєстровані та проживають у вказаній квартирі і добровільно виселятися та зніматися із реєстраційного обліку не бажають, що порушує його права, як власника квартири.

Посилаючись на викладені обставини, ОСОБА_2 просив суд зняти із реєстраційного обліку місця проживання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1, та виселити їх із вищезазначеної квартири без надання іншого житлового приміщення.

У вересні 2014 року до початку розгляду справи по суті ОСОБА_3 подала зустрічну позовну заяву до ОСОБА_2, в якій вона просила визнати договір купівлі-продажу недійсним та об'єднати у одне провадження зустрічну позовну заяву із первісним позовом.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 08 вересня 2014 року відмовлено у прийняті зустрічного позову ОСОБА_3 до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - ВГІРФО Дзержинського району м. Харкова, про усунення перешкод у користування житловим приміщенням, виселення та об'єднання їх в одне провадження.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст