Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 30.01.2018 року у справі №428/7513/16-ц

Постанова КЦС ВП від 30.01.2018 року у справі №428/7513/16-ц

27.05.2020
Автор:
Переглядів : 136

Постанова

Іменем України

23 січня 2018 року

м. Київ

справа № 428/7513/16-ц

провадження № 61- 1221 св 17

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

Головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Черняк Ю. В.(суддя - доповідач)

учасники справи:

заявник (стягувач) - ОСОБА_1,

заінтересована особа (боржник) - приватне акціонерне товариство «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот»

представник заінтересованої особи (боржника) - Феленко Петро Іванович,

суб'єкт оскарження - виконуючий обов'язки начальника відділу державної виконавчої служби Сєвєродонецького міського управління юстиції в Луганській області Аббасов Р. І.

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 19 серпня 2016 року та ухвалу апеляційного суду Луганської області від 17 листопада 2016 року,

В С Т А Н О В И В :

У липні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність державного виконавця Сєвєродонецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, у якій просив визнати незаконною бездіяльність виконуючого обов'язки начальника відділу державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у м. Сєвєродонецьку щодо неналежного розгляду його скарги від 10 травня 2016 року та винесення за наслідками розгляду цієї скарги відповідного вмотивованого рішення у порядку частини восьмої статті 82 Закону України «Про виконавче провадження»; визнати незаконною та скасувати постанову про закінчення виконавчого провадження, постановлену 28 лютого 2012 року державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Сєвєродонецького міського управління юстиції Бондаренком М.В.

На обґрунтування скарги зазначав, що 8 лютого 2012 року він звернувся до відділу державної виконавчої служби Сєвєродонецького міського управління юстиції в Луганській області (далі - ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області) із заявою про примусове виконання виконавчого листа № 2-69/11, виданого 3 лютого 2012 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області щодо виконання рішення цього суду від 29 червня 2011 року про поновлення ОСОБА_1 на роботі у приватному акціонерному товаристві «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» (далі - ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот») на посаді слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики шостого розряду цеху виробництва азотної кислоти.

13 лютого 2012 року головним державним виконавцем ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області відкрито виконавче провадження з примусового виконання вказаного виконавчого листа.

Постановою головного державного виконавця ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області від 28 лютого 2012 року, у зв'язку із повним фактичним виконанням рішення суду, закінчено виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-69/11 від 3 лютого 2012 року.

У травні 2016 року ОСОБА_1 звернувся зі скаргою до начальника ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області, у якій просив вжити заходів щодо примусового виконання рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 29 червня 2011 року та скасувати постанову ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області про закінчення виконавчого провадження.

6 липня 2016 року ОСОБА_1 направлено лист про неможливість скасування постанови головного державного виконавця ВДВС Сєвєродонецьке МУЮ в Луганській області від 28 лютого 2012 року про закінчення виконавчого провадження, у зв'язку із знищенням завершених виконавчих проваджень, строк зберігання яких перевищує три роки.

Вказуючи на неправомірність дій виконуючого обов'язки начальника відділу державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у м. Сєвєродонецьку щодо відмови у скасуванні постанови відділу про закінчення виконавчого провадження від 28 лютого 2012 року та незаконність останньої, так як фактично рішення суду виконано не було і він не був поновлений на роботі, просив задовольнити заяву.

У серпні 2016 року ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» подало до суду заперечення на скаргу ОСОБА_1, у якій зазначало, що на підставі наказу голови Правління ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» від 15 лютого 2012 року № 16-КП ОСОБА_1 було поновлено на посаді слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів і автоматики цеху виробництва азотної кислоти з 17 лютого 2012 року. З даним наказом ОСОБА_5 був ознайомлений 16 лютого 2012 року, про що свідчить його підпис на цьому наказі.

У зв'язку із фактичним виконанням рішення суду про поновлення ОСОБА_1 на роботі у ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» державний виконавець 28 лютого 2012 року виніс постанову про закінчення виконавчого провадження.

Крім того, постанова головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Міністерства юстиції України у м. Сєвєродонецьку від 28 лютого 2012 року є законною та такою, що постановлена у відповідності до вимог Закону України «Про виконавче провадження», а тому у виконуючого обов'язки начальника відділу відсутні підстави для її скасування.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст