Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 26.02.2018 року у справі №0907/2-1080/11

Постанова КЦС ВП від 26.02.2018 року у справі №0907/2-1080/11

27.05.2020
Автор:
Переглядів : 119

Постанова

Іменем України

23 січня 2018 року

м. Київ

справа № 0907/2-1080/11-ц

провадження № 61-747св17

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Мартєва С. Ю., Пророка В. В., Фаловської І. М., Штелик С. П. (суддя-доповідач)

учасники справи:

позивачі: ОСОБА_1,

відповідачі: Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей, Головне управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, правонаступником якого є Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації,

третя особа із самостійними вимогами - ОСОБА_2,

розглянув в порядку спрощеного позовного провадження касаційні скарги Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею та Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 10 жовтня 2016 року у складі судді Островського Л. Є. та ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 23 листопада 2016 року у складі суддів: Ковалюка Я. Ю., Матківського Р. Й., Фединяка В. Д.,

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до пункту 4 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У квітні 2010 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею, Головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, правонаступником якого є Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання дій незаконними, про визнання трудових угод дійсними, зобов'язання вчинити дії.

На обґрунтування позовних вимог зазначав, що у 2005-2006 роках було проведено обстеження будівлі навчально-виробничого корпусу Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею, в результаті якого спеціальною комісією було встановлено аварійно-небезпечний стан покриття даху головного корпусу ліцею. У зв'язку з цим була виготовлена відповідна технічна та проектно-кошторисна документація на влаштування шатрового даху навчально-виробничого корпусу ліцею з відповідним узгодженням з управлінням освіти і науки України. Частина робіт щодо влаштування першої половини даху будівлі відповідача виконувалася на підставі договору із приватним підприємством «Конструктив». Облаштування (ремонту) другої половини даху головного корпусу ліцею виконано ним на підставі трудових угод від 26 грудня 2006 року та від 02 квітня 2007 року. Свої зобов'язання він виконав у повному обсязі, робота прийнята, претензій з боку відповідача не виникло, але робота до цього часу не оплачена. Залишкова сума боргу (його позови про стягнення іншої частини боргу розглядаються в інших провадженнях) ліцею за виконані ним роботи становить 27 307 грн, що підлягають сплаті відповідачами на його користь із нарахуванням сум за статтею 625 ЦК України.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст