Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №761/1893/17

Ухвала КЦС ВП від 05.03.2018 року у справі №761/1893/17

05.06.2020
Автор:
Переглядів : 98

Постанова

Іменем України

22 серпня 2018 року

м. Київ

справа № 761/1893/17

провадження № 61-1547зпв18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І., Коротуна В. М., Курило В. П. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - державне підприємство «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка»,

за заявою ОСОБА_1 про перегляд Верховним Судом рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 20 березня 2017 року, ухвали Апеляційного суду міста Києва від 10 травня 2017 року та ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 18 жовтня 2017 року

ВСТАНОВИВ:

У січні 2017 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до державного підприємства «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» (далі - ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка») про визнання протиправним і скасування наказу відповідача від 02 грудня 2016 року № 899-к «Про повідомлення щодо зміни істотних умов праці художнього та артистичного персоналу ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» в частині, що її стосується.

Позовна заява мотивована тим, що ОСОБА_1 працює у відповідача та спірним наказом її повідомлено про зміну істотних умов праці та встановлення контрактної форми праці.

Указаний наказ на її думку є протиправним та підлягає скасуванню на тій підставі, що відповідно до частини третьої статті 32 КЗпП України запровадження контрактної форми не є зміною істотних умов праці, будь-яких правових актів щодо зміни організації виробництва та праці на

ДП «Національний академічний театр опери та балету України імені

Т. Г. Шевченка» відповідач не приймав; зміни умов праці не було погоджено з профспілкою.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст