Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 13.03.2018 року у справі №623/2000/15-к

Ухвала КЦС ВП від 13.03.2018 року у справі №623/2000/15-к

05.06.2020
Автор:
Переглядів : 316

Постанова

Іменем України

22 серпня 2018 року

м. Київ

справа № 623/2000/15-к

провадження № 61-12242св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І., Коротуна В. М., Курило В. П. (суддя-доповідач),

учасники справи:

заявник - головний державний виконавець Міжрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Харіної Я. І.,

заінтересована особа - ОСОБА_3,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення сторін касаційну скаргу міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Барвінківському, Борівському, Ізюмському районах та місту Ізюм Головного територіального управління юстиції у Харківській області, подану головним державним виконавцем Харіною Ярославою Ігорівною, на ухвалу Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 01 листопада

2017 року у складі судді Винниченка П. П. та постанову апеляційного суду Харківської області від 17 січня 2018 року у складі колегії суддів: Пилипчук Н. П., Маміної О. В., Плахотнікової І. О.,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2017 року головний державний виконавець Ізюмського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Харківській області (далі - Ізюмський міськрайонний ВДВС ГТУЮ у Харківській області) ХарінаЯрослава Ігорівна, звернулася до суду із заявою до ОСОБА_3 про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстровано в установленому законом порядку.

На обґрунтування скарги посилалась на те, що на виконанні Ізюмського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Харківській області перебуває виконавче провадження № 50578551 з примусового виконання виконавчого листа № 623/2000/15-к, виданого 01 березня 2016 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області про конфіскацію майна, яке належить ОСОБА_3 на праві приватної власності.

ОСОБА_3 та ОСОБА_4 є співвласником квартири АДРЕСА_1. ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_1. ОСОБА_3 звернувся до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини. Однак свідоцтво про право на спадщину не отримав. На підставі викладеного державний виконавець просила суд вирішити питання про звернення стягнення на квартиру АДРЕСА_1, частина якої належить ОСОБА_3 на праві сумісної власності, а інша частина належить йому ж на праві спадкування за законом, але не зареєстрована у встановленому законом порядку.

Ухвалою Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 01 листопада 2017 року відмовлено головному державному виконавцю Ізюмського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Харківській області Харіної Я. І. у задоволенні подання про звернення стягнення на нерухоме майно боржника, яке не зареєстровано в установленому законом порядку.

Ухвалу суду першої інстанції мотивовано тим, що суду не надано належних та допустимих доказів на підтвердження того, що ОСОБА_3 є єдиним спадкоємцем після смерті ОСОБА_4

Постановою апеляційного суду Харківської області від 17 січня 2017 року ухвалу Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 01 листопада 2017 року залишено без змін.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст