Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 12.04.2018 року у справі №565/1640/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 12.04.2018 року у справі №565/1640/15-ц

21.08.2020
Автор:
Переглядів : 119

Постанова

Іменем України

22 травня 2019 року

м. Київ

справа № 565/1640/15-ц

провадження № 61-15866св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі:

головуючого - Стрільчука В. А.,

суддів: Кузнєцова В. О., Олійник А. С. (суддя - доповідач), Погрібного С. О., Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Приватне акціонерне товариство «Дельта Банк»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 23 січня 2018 рокуу складі судді Боймиструк С. В.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог

У грудні 2015 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Приватного акціонерного товариства «Дельта Банк» (далі - ПрАТ «Дельта Банк») про визнання прав порушеними, стягнення відсотків, пені та відшкодування збитків.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Ухвалою Кузнецовського міського суду Рівненської області від 09 жовтня 2017 року ОСОБА_1 відмовлено у відкритті провадження у справі за його позовом до ПАТ "Дельта Банк" про визнання порушення прав, зміна правовідношення, стягнення нарахованих відсотків на банківський вклад, відповідальність за порушення грошового зобов`язання, нарахування пені за невиконані платіжні доручення, стягнення реальних збитків, у зв`язку із наявністю рішення суду, яке набрало законної сили у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Короткий зміст рішення суду апеляційної інстанції

Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 27 грудня 2017 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишено без руху. Надано строк для сплати судового збору.

Ухвалою Апеляційного суду Рівненської області від 23 січня 2018 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Кузнецовського районного суду Рівненської області від 09 жовтня 2017 року визнано неподаною та повернено особі, яка її подала.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

30 березня 2018 року ОСОБА_1 звернувся до Верховного Суду із касаційною скаргою на ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 23 січня 2018 року, у якій, посилаючись на порушення норм процесуального права, просить її скасувати та справу передати до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про відкриття апеляційного провадження.

Надходження касаційної скарги до суду касаційної інстанції

Ухвалою Верховного Суду від 17 липня 2018 року відкрито касаційне провадження у справі за касаційною скаргою ОСОБА_1

У вересні 2018 року справа надійшла до Верховного Суду.

Ухвалою від 13 травня 2019 року вказану справу призначено до судового розгляду.

Доводи особи, яка подала касаційну скаргу

Касаційну скаргу мотивовано тим, що апеляційний суд не врахував, що відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про захист прав споживачів», пункту 4 частини другої статті 5 Закону України «Про судовий збір» він звільнений від сплати судового збору як споживач. Повертаючи його апеляційну скаргу, апеляційний суд порушив його право на доступ до правосуддя.

Відзив на касаційну скаргу не надходив.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст