Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 11.08.2019 року у справі №2-1687/08

Ухвала КЦС ВП від 11.08.2019 року у справі №2-1687/08

05.06.2020
Автор:
Переглядів : 262

Постанова

Іменем України

21 листопада 2019 року

м. Київ

справа №2-1687/08

провадження №61-14307св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

Висоцької В. С. (суддя-доповідач), Литвиненко І. В., Фаловської І. М.

розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства «Вектор», Бориспільської районної державної адміністрації Київської області про визнання недійсним договору оренди за касаційною скаргою приватного підприємства «Вектор» на ухвалу Київського апеляційного суду від 08 липня 2019 року у складі судді Суханової Є. М.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: приватне підприємство «Вектор», Бориспільська районна державна адміністрація Київської області,

представник приватного підприємства «Вектор» - Горда Юрій Іванович,

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог та ухваленого у справі судом першої інстанції рішення

У травні 2008 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до приватного підприємства «Вектор», Бориспільської районної державної адміністрації Київської області про визнання недійсним договору оренди.

Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області

від 06 червня 2008 року у складі суддів Мельника О. О. позов задоволено.

Визнано недійсним з моменту його вчинення договір оренди земельної ділянки площею 9,7 га, що розташована в адміністративних межах Щасливської сільської ради Бориспільського району Київської області, за межами с. Щасливе, Бориспільського району, Київської області, від 21 жовтня 2004 року, укладений між Бориспільською районною державною адміністрацією та приватним підприємством «Вектор», посвідчений приватним нотаріусом Бориспільського районного округу Козій А. В. та зареєстрований в реєстрі за №5781.

Короткий зміст судового рішення суду апеляційної інстанції

У червні 2019 року приватне підприємство «Вектор» подало апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області

від 06 червня 2008 року.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 08 липня 2019 року відмовлено приватному підприємству «Вектор» у відкритті апеляційного провадження на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області

від 06 червня 2008 року.

Відмовляючи у відкритті апеляційного провадження, апеляційний суд керувався положеннями частини другої статті 358 ЦПК України, оскільки апеляційну скаргу було подано після спливу одного року з дня складення повного тексту оскарженого судового рішення. Апеляційним судом не встановлено винятків, передбачених частиною другою статті 358 ЦПК України за яких такий строк може бути поновлено зі спливом 11 років.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст