Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 22.11.2018 року у справі №748/162/16-ц

Постанова КЦС ВП від 22.11.2018 року у справі №748/162/16-ц

09.06.2020
Автор:
Переглядів : 212

Постанова

Іменем України

21 листопада 2018 року

м. Київ

справа № 748/162/16-ц

провадження № 61-6010св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І., Крата В. І. (суддя-доповідач), Курило В. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_2,

відповідач - ОСОБА_3,

третя особа - Смолинська сільська рада,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_2, яка підписана представником ОСОБА_4, на рішення Чернігівського районного суду Чернігівської області від 28 березня 2016 року у складі судді: Кухти В. О. та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 18 травня 2016 року у складі суддів: Євстафіїва О. К., Литвиненко І. В., Страшного М. М.,

ВСТАНОВИВ:

У січні 2016 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Позовна заява мотивована тим, що їй на праві власності належать дві земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, які розташовані за адресою: АДРЕСА_2. Відповідач є суміжним землекористувачем ділянки за адресою: АДРЕСА_1. Під час переобладнання тимчасової будівлі ОСОБА_3 самовільно зайняла частину земельної ділянки позивача. Також на земельній ділянці відповідача ростуть 14 дерев на відстані ближче 5 м від межі ділянки позивача та 2 кущі на відстані менше 1,5 м, чим порушуються державні будівельні норми.

Позивач просила усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою шляхом зобов'язання відповідача вирівняти межу між їх земельними ділянками, знести самовільно збудований навіс, знести 14 дерев та 2 кущі.

Ухвалою Чернігівського районного суду від 28 березня 2016 року позовні вимоги щодо зобов'язання відповідача вирівняти лінію межі між їх земельними ділянками за адресами АДРЕСА_2 та АДРЕСА_1, знести самовільно збудований навіс, який знаходиться на межі та знести 8 дерев на ділянці відповідача залишені без розгляду за заявою представника позивача. В частині позовних вимог щодо знесення 6 дерев та 2 кущів розгляд продовжено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст