Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 22.10.2018 року у справі №756/9713/16-ц

Постанова КЦС ВП від 22.10.2018 року у справі №756/9713/16-ц

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 153

Постанова

Іменем України

18 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 756/9713/16-ц

провадження № 61-18591св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Мартєва С. Ю. (суддя-доповідач), ЛеськоА. О., ШтеликС.П.,

учасники справи:

позивачі: ОСОБА_4 в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7,

представник позивачів: ОСОБА_8,

відповідач - ОСОБА_9,

третя особа - Комунальне підприємство «Житлосервіс «Оболонь»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_8 в інтересах ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_4, яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_5, на рішення Оболонського районного суду м. Києва від 30 січня 2017 року в складі судді Жука М. В. та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 10 травня 2017 року в складі колегії суддів: Рубан С. М., Желепи О. В., Андрієнко А. М.,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до підпункту 4 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України у редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У липні 2016 року ОСОБА_4, яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 звернулися до суду з позовом до ОСОБА_9, за участю третьої особи - Комунального підприємства «Житлосервіс «Оболонь», про визначення порядку користування квартирою, поділ особових рахунків з оплати комунальних послуг.

Позовна заява мотивована тим, що позивачі та відповідач є співвласниками в рівних частках квартири АДРЕСА_1 у м. Києві загальною площею 50,6 кв. м, яка складається з двох кімнат житловою площею 30,4 кв. м.

Оскільки між сторонами виникають конфлікти щодо порядку користування спірною квартирою, розрахунків за комунальні послуги, позивачі, уточнивши під час розгляду справи позовні вимоги, просили визначити порядок користування квартирою та поділити особовий рахунок між сторонами.

Рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 30 січня 2017 року в задоволенні позову відмовлено.

Рішення суду першої інстанції мотивовано тим, що у спірній квартирі проживають п'ять осіб, а жила площа квартири становить 30,4 кв. м, отже, визначення порядку користування квартирою призведе до погіршення житлових умов цих осіб.

Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 10 травня 2017 року рішення Оболонського районного суду м. Києва від 30 січня 2017 року залишено без змін.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст