Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 24.10.2018 року у справі №357/5526/16-ц

Постанова КЦС ВП від 24.10.2018 року у справі №357/5526/16-ц

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 116

Постанова

Іменем України

17 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 357/5526/16-ц

провадження № 61-31898св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Коротуна В. М. (суддя-доповідач), Курило В. П.,

Червинської М. Є.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

представник позивача - ОСОБА_5,

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «М.С.Л.»,

представники відповідача: ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 29 червня 2016 року у складі судді Ярмола О. Я. та ухвалу Апеляційного суду Київської області

від 12 вересня 2017 рокуу складі колегії суддів: Сліпченка О. І., Гуля В. В., Іванової І. В.,

В С Т А Н О В И В:

У травні 2016 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «М.С.Л.» (далі - ТОВ «М.С.Л.») про стягнення заборгованості.

Позовна заява мотивована тим, що 08 січня 2016 року вона придбала у розповсюджувача лотерей квиток державної грошової миттєвої лотереї «Експрес-лото», яку випускає ТОВ «М.С.Л.». У лотерейному квитку було указано, що позивач виграла, якщо будь-які номери співпали з виграшними номерами в будь-якому ігровому полі «Ваші номери» в межах одного такого ігрового поля. Згідно з таблиці І, наведеної у пункті 3.4 Умов проведення державної грошової миттєвої лотереї «Експрес-лото» (далі - Умови), якщо виграшна ігрова комбінація ігрових символів складає квадрат зі всіх дев'яти номерів, що й мало місце, то такий виграш відноситься до категорії І та становить 200 000 грн. Після проведеної експертизи лотерейного квитка відповідач надав відповідь, що ОСОБА_4 набула право на отримання виграшу в розмірі 20 грн.

Посилаючись на те, що таке рішення відповідача не відповідає Умовам, з урахуванням викладеного, ОСОБА_4 просила суд стягнути з відповідача заборгованість зі сплати виграшу в лотерею 200 000 грн.

Рішенням Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 29 червня 2016 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Київської області від 12 вересня 2017 року, в задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 відмовлено.

Відмовляючи у задоволенні позову, суду першої інстанції, з висновками якого погодився апеляційний суд, виходив із того, що позивачем не надано суду належних та допустимих доказів на підтвердження своїх позовних вимог.

У вересні 2017 року ОСОБА_4 подала до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу, в якій, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанцій, ухвалити нове рішення про задоволення позову.

Касаційна скарга мотивована тим, що на час придбання лотерейного квитка у відповідача нових Умов від 31 грудня 2015 року не існувало і діючими були Умови від 22 квітня 2015 року, відповідно до яких вона виграла 200 000 грн, які зобов'язаний виплатити відповідач.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст