Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 09.04.2018 року у справі №686/7636/17

Ухвала КЦС ВП від 09.04.2018 року у справі №686/7636/17

28.08.2020
Автор:
Переглядів : 535

Постанова

Іменем України

17 липня 2019 року

м. Київ

справа № 686/7636/17

провадження № 61-14875св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Воробйової І. А., Кривцової Г. В., Лідовця Р. А., Черняк Ю. В. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: ОСОБА_2 , Всеукраїнське громадське об`єднання «Журналісти проти корупції»,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Товариство з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 22 листопада 2017 року у складі судді Палінчака О. М. та постанову Апеляційного суду Хмельницької області від 18 січня 2018 року у складі колегії суддів: Костенка А. М., Гринчука Р. С., Грох Л. М.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог

У квітні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , Всеукраїнського громадського об`єднання «Журналісти проти корупції» (далі - ВГО «Журналісти проти корупції»), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Товариство з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» (далі - ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»), про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Позовна заява мотивована тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 на сайті ВГО «Журналісти проти корупції», ОСОБА_2 , який є журналістом та головою Хмельницького осередку ВГО «Журналісти проти корупції», розмістив статтю, яка містить недостовірну інформацію: «ІНФОРМАЦІЯ_2», за змістом «… Не важко зрозуміти, що користуючись своїм посадовим становищем ОСОБА_1 намагається своїми діями приховано вимагати хабара. Всі мої зауваження, що в одному випадку ТОВ діє протизаконно і порушує низку законодавчих актів, на ОСОБА_1 ніякого впливу не мали», «… на сьогодні ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» так і не надала громадянці ОСОБА_5 довідку про стан оплати за спожиту теплову енергію. Я думаю, що ні в кого не має сумніву, що чиновники тепломережі, своїми діями і користуючись службовим становищем, намагаються спонукати і примусити громадянку ОСОБА_5 дати хабар».

ОСОБА_1 просив суд визнати недостовірними, такими, що не відповідають дійсності, ганьблять його честь, гідність, ділову репутацію вищезазначені відомості, а також зобов`язати ОСОБА_2 на сайті ВГО «Журналісти проти корупції» спростувати вказані відомості.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст