Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 08.07.2018 року у справі №137/1649/17

Ухвала КЦС ВП від 08.07.2018 року у справі №137/1649/17

06.10.2020
Автор:
Переглядів : 108

Постанова

Іменем України

16 березня 2020 року

м. Київ

справа № 137/1649/17

провадження № 61-26969св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

Штелик С. П. (суддя-доповідач), Калараша А. А., Петрова Є. В.,

учасники справи:

заявник - ОСОБА_1 ,

заінтересовані особи: Літинський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, кредитна спілка «Фортеця»,

розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Літинського районного суду Вінницької області в складі судді Гопкіна П. В., від 08 грудня 2017 року та постанову апеляційного суду Вінницької області в складі суддів Сопруна В. В., Денишенко Т. О., Матківської М. В., від 14 березня 2018 року,

В С Т А Н О В И В :

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

В листопаді 2017 року ОСОБА_1 звернулась до суду зі скаргою на бездіяльність державного виконавця та зняття арешту з нерухомого майна, заінтересовані особи: Літинський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (далі - ДВС), КС «Фортеця».

В обґрунтування позовних вимог зазначав, що 04 жовтня 2010 року відповідно до рішення апеляційного суду Вінницької області з неї та інших осіб було солідарно стягнуто на користь КС «Фортеця» борг за кредитним договором в сумі 79 153,13 грн, видано виконавчий лист та згодом відкрито виконавче провадження. Заявник зазначає, що постанови про відкриття виконавчого провадження, яке було відкрито 13 грудня 2010 року від ДВС їй направлено не було, та відповідно про вчинення виконавчих дій їй не було відомо.

Після смерті батька - ОСОБА_2 , заявник прийняла спадщину та при намаганні вирішувати питання про її оформлення отримала інформацію з Єдиного реєстру заборони відчуження нерухомого майна від 02 листопада 2017 року про те, що ДВС накладено арешт на все нерухоме майно, що належить заявнику. На запит від ДВС отримано відповідь, про те, що виконавцем провадження знищено у зв`язку зі спливом строку.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст