Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 10.01.2019 року у справі №465/3694/14-ц

Ухвала КЦС ВП від 10.01.2019 року у справі №465/3694/14-ц

11.06.2020
Автор:
Переглядів : 172

Постанова

Іменем України

16 січня 2019 року

м. Київ

справа №465/3694/14-ц

провадження №61-36265св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С. (суддя-доповідач),

суддів: Мартєва С. Ю., Пророка В. В., Сімоненко В. М., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - ОСОБА_2,

представник відповідача - ОСОБА_3,

третя особа - органу опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Франківського районного суду м. Львова від 09 лютого 2017 року у складі судді Гулієва М. І. та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 12 червня 2017 року у складі колегії суддів: Ванівського О. М., Цяцяка Р. П., Шеремети Н. О.,

ВСТАНОВИВ:

У червні 2014 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2, у якому просила позбавити відповідача батьківських прав щодо дитини ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Позовна заява мотивована тим, що з відповідачем перебувала у зареєстрованому шлюбі, який розірвано 04 червня 2010 року. Від шлюбу сторони мають дочку ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1. Відповідач пішов з сім'ї і з того часу не цікавиться дитиною,її здоров'ям та освітою, не провідує дочку, не бере участі у вихованні, ухиляється від виконання батьківських обов'язків, самоусунувся від спілкування з дочкою, матеріальну допомогу на утримання дочки не надає.

Посилаючись на наведені обставини, просила позов задовольнити.

Рішенням Франківського районного суду м. Львова від 09 лютого 2017 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Львівської області

від 12 червня 2017 року, позов задоволено.

ОСОБА_2 позбавлено батьківських прав відносно дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1. Стягнуто з

ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 243,6 грн судового збору.

Судові рішення мотивовані тим, що відповідач свідомо тривалий час ухиляється від виконання батьківських обов'язків по вихованню малолітньої доньки, не піклується про фізичний і духовний розвиток останньої, не спілкується з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не виявляє інтересу до її внутрішнього світу, що є підставою для позбавлення його батьківських прав щодо малолітньої дочки.

У касаційній скарзі, поданій у липні 2017 року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, ОСОБА_2 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позову, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального і порушення норм процесуального права.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст