Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 08.07.2019 року у справі №200/9984/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 08.07.2019 року у справі №200/9984/16-ц

08.09.2020
Автор:
Переглядів : 333

Постанова

Іменем України

15 січня 2020 року

м. Київ

справа № 200/9984/16-ц

провадження № 61-11977св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Крата В. І.,

суддів: Антоненко Н. О., Дундар І. О., Журавель В. І., Русинчука М. М. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Дніпровська міська рада,

третя особа - Третя дніпровська державна нотаріальна контора,

особа, яка подала апеляційну та касаційну скарги - ОСОБА_2 ,

розглянув у судовому засіданні у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_2 , подану її представником ОСОБА_3 , на постанову Дніпровського апеляційного суду від 17 квітня 2019 року в складі колегії суддів: Каратаєвої Л. О., Ткаченко І. Ю., Деркач Н. М.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог

У червні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до територіальної громади в особі Дніпровської міської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

В обґрунтування позовних вимог вказав, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його мати ОСОБА_4 . Після її смерті відкрилася спадщина на житловий будинок АДРЕСА_1 . Він не прийняв спадщину після смерті матері вчасно з поважних причин. В квітні 1977 року його батько ОСОБА_5 розірвав з його матір`ю шлюб. Він проживав з батьком у місті Дніпропетровську за адресою АДРЕСА_2 . З того часу стосунки повністю припинилися і його вихованням займався виключно батько та його нова жінка. Через свою незгоду з позицією батька та постійні конфлікти він пішов з дому та тривалий час вів асоціальний спосіб життя, проживаючи у різних областях України, в тому числі і Автономній Республіці Крим. Неодноразово проходив курс соціальної реабілітації, перебував на обліку безпритульних осіб.

Під час проходження військової служби у зоні проведення антитерористичної операції йому стало відомо, що деякі особи шукають можливих спадкоємців майна, а саме житлового будинку АДРЕСА_1 . Перебуваючи у відпустці, він звернувся до сусідів - мешканців прилеглих будинків по Токарному провулку поблизу будинку його матері, які передали йому ключі та документи.

З огляду на викладене позивач просив суд визначити йому додатковий строк в один місяць для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилася після смерті матері ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Короткий зміст судових рішень суду першої та апеляційної інстанцій

Рішенням Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська від 15 листопада 2016 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст