Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №487/2120/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №487/2120/16-ц

09.06.2020
Автор:
Переглядів : 279

Постанова

Іменем України

14 листопада 2018 року

м. Київ

справа № 487/2120/16

провадження № 61-29142св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є. (суддя - доповідач)

суддів: Антоненко Н. О., Журавель В. І., Коротуна В. М., Курило В. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

представники позивача: адвокат ОСОБА_2, адвокат ОСОБА_3,

відповідач - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дім»,

представники відповідача: Садовий Олександр Валентинович, Данилова Катерина Юріївна, Фуртатов Костянтин Миколайович,

третя особа - ОСОБА_7, яка діє в своїх інтересах та інтересах дитини ОСОБА_8,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційні скарги ОСОБА_1 та об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дім» на рішення Заводського районного суду м. Миколаєва в складі судді Павлової Ж. П. від 02 серпня 2017 року та рішення апеляційного суду Миколаївської області в складі колегії суддів: Базовкіної Т. М., Кушнірової Т. Б., Яворської Ж. М. від 26 вересня 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

Підпунктом 4 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» передбачено, що касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У квітні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дім» (далі - ОСББ «Наш дім») про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири.

Свої вимоги позивач мотивував тим, що відповідно до свідоцтва про право власності на житло від 12 листопада 2007 року він є власником квартири АДРЕСА_1 Балансоутримувачем будинку є ОСББ «Наш дім», членом якого він є. 16 березня 2016 року внаслідок засмічення каналізаційного стояка відбулось залиття його квартири, у результаті чого було повністю залито кухню квартири, що призвело до псування покриття підлоги, стін та меблів. На підтвердження залиття квартири, що йому належить на праві власності було складено акт від 18 березня 2016 року за підписами сусідів, оскільки голова ОСББ «Наш дім» відмовилась від обстеження квартири. Посилаючись на викладене, а також на те, що в результаті залиття квартири йому спричинено майнову шкоду в розмірі 28 440 грн 40 коп., позивач просив суд стягнути з відповідача вказану суму, а також у рахунок відшкодування моральної шкоди 8 000 грн та витрати на правову допомогу.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст