Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 31.07.2018 року у справі №242/3471/17

Ухвала КЦС ВП від 31.07.2018 року у справі №242/3471/17

08.06.2020
Автор:
Переглядів : 91

Постанова

Іменем України

14 листопада 2018 року

м. Київ

справа № 242/3471/17

провадження № 61-40058св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

ЛуспеникаД. Д. (суддя-доповідач), Гулька Б. І., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

представник позивача - ОСОБА_5,

відповідач - комунальна лікувально-профілактична установа Селидівська центральна міська лікарня,

представник відповідача - МаруценкоСергій Валерійович,

третя особа - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області в особі Селидівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області,

представник третьої особи - ШашковВолодимир Вікторович,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_4 до комунальної лікувально-профілактичної установи Селидівська центральна міська лікарня, третя особа - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області в особі Селидівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про встановлення факту нещасного випадку, визнання акту проведення розслідування нещасного випадку недійсним, зобов'язання вчинити певні дії, за касаційною скаргою Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області на рішення Селидівського міського суду Донецької області у складі судді Капітонова В. І. від 23 березня 2018 року та постанову Апеляційного суду Донецької області у складі колегії суддів: Будулуци М. С., Космачевської Т. В., Соломахи Л. І. від 07 червня 2018 року,

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2017 року ОСОБА_4 звернулася до суду з позовом до комунальної лікувально-профілактичної установи Селидівська центральна міська лікарня (далі - КЛПУ Селидівська ЦМЛ), третя особа - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області в особі Селидівського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про встановлення факту нещасного випадку, визнання акту проведення розслідування нещасного випадку недійсним, зобов'язання вчинити певні дії.

Позовна заява мотивована тим, що з 1989 року працює молодшою медичною сестрою (санітаркою-прибиральницею палатною) у КЛПУ Селидівська ЦМЛ.

01 листопада 2016 року під час генерального прибирання у тамбурі службового входу дитячого інфекційного відділення вона звернула увагу на те, що вхідні двері до цього приміщення щільно не зачиняються.

Приблизно о 10 годині 10 хвилин вона вирішила натягнути пружину на вхідних дверях, стала на стілець та стала натягувати пружину на дверях. Пружина зіскочила з гачка, і вона впала на кахельну підлогу, спочатку вдарившись лівим боком, а потім головою. Внаслідок падіння вона отримала черепно-мозкову травму.

За результатами розслідування нещасного випадку був складений акт за формою Н-5 від 17 листопада 2016 року, відповідно до якого комісія прийшла до висновку, що нещасний випадок, який стався із нею, не пов'язаний з виробництвом.

04 квітня 2017 року вона звернулася до Головного управління Держпраці у Донецькій області із заявою про видання припису за формою Н-9 та зобов'язати відповідача провести повторне розслідування нещасного випадку, який стався з нею 01 листопада 2016 року.

17 липня 2017 року відповідач повторно провів розслідування нещасного випадку за результатами якого був складений акт за формою Н-5. Акт за формою Н-1 відповідач не складав, оскільки комісія не встановила, за яких обставин вона отримала травму, та прийшла до висновку, що нещасний випадок, який стався з нею 01 листопада 2016 року, не пов'язаний з виробництвом та не підлягає обліку у КЛПУ Селидівська ЦМЛ.

Позивач зазначала, що обставини отримання нею тілесних ушкоджень, викладені у висновках комісії, не відповідають дійсності. Крім того, відповідачем не було взято до уваги данні, які містяться в її медичних документах, які підтверджують отримання нею травми під час перебування на робочому місці.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст