Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 25.02.2018 року у справі №521/10640/15-ц

Ухвала КЦС ВП від 25.02.2018 року у справі №521/10640/15-ц

28.05.2020
Автор:
Переглядів : 107

Постанова

Іменем України

14 лютого 2018 року

м. Київ

справа № 521/10640/15-ц

провадження № 61-1116св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Антоненко Н. О., Коротуна В. М. (суддя-доповідач), Крата В. І., КурилоВ. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_3,

відповідачі: Малиновський районний відділ Одеського міського управління Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України у Одеській області, Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області,

представник відповідача - Масловський Микола Олександрович,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_3 на рішення апеляційного суду Одеської областіу складі суддів: Панасенкова В. О., Парапана В. Ф., Громіка Р. Д., від 26 листопада 2015 року

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до підпункту 4 пункту 1 розділу XIII Перехідних положень ЦПК України у редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У липні 2015 року ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом до Малиновського районного відділу Одеського міського управління Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України у Одеській області, Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконної бездіяльності посадових осіб органів внутрішніх справ.

Позовна заява мотивована тим, що 18 лютого 2015 року позивач звернулась до Малиновського районного відділу Одеського міського управління Головного Управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області (далі - Малиновського РВ Одеського МУ ГУМВС України в Одеській області) із заявою щодо скоєного відносно неї кримінального правопорушення. У зв'язку із тим, що вказана заява посадовими особами Малиновського РВ Одеського МУ ГУМВС України в Одеській області не була розглянута та не зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, позивач, 13 березня 2015 року, звернулася до Малиновського районного суду м. Одеси зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Малиновського РВ Одеського МУ ГУМВС України в Одеській області. Ухвалою слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси від 29 квітня 2015 року скаргу ОСОБА_3 було задоволено й зобов'язано слідчого СВ Малиновського РВ вчинити дії, передбачені частиною першою статті 214 КК України, щодо її заяви, яку вона подала до районного відділу 18 лютого 2015 року.

Також, позивач посилалась на те, що внаслідок незаконної бездіяльності посадових осіб їй завдано як майнову так і моральну шкоду.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст