Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 13.07.2022 року у справі №755/17978/20

Постанова КЦС ВП від 13.07.2022 року у справі №755/17978/20

13.07.2022
Автор:
Переглядів : 144

Постанова

Іменем України

13 липня 2022 року

м. Київ

справа № 755/17978/20

провадження № 61-16733св21

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Бурлакова С. Ю., Коротенка Є. В. (суддя-доповідач), Коротуна В. М., Тітова М. Ю.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - ОСОБА_2 ,

треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чернявська Неллі Юріївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Синиця Тетяна Василівна, Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_2 , подану представником - адвокатом Вітер В`ячеславом Миколайовичем, на постанову Київського апеляційного суду від 14 вересня 2021 року у складі колегії суддів: Сліпченка О. І., Сушко Л. П., Гаращенка Д. Р.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У листопаді 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_3 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чернявська Н. Ю., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Синиця Т. В., Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації, про усунення особи від права на спадкування за законом.

На обґрунтування позовних вимог зазначив, що сім`я позивача проживала в квартирі АДРЕСА_1 , яка була приватизована у 1995 році. Співвласниками квартири, що приймали участь в приватизації, у рівних долях стали: позивач ОСОБА_1 , його дружина ОСОБА_4 та син ОСОБА_5 .

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст