Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №760/468/18

Ухвала КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №760/468/18

13.10.2020
Автор:
Переглядів : 166

Постанова

Іменем України

13 квітня 2020 року

м. Київ

справа № 760/468/18

провадження № 61-8883св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

Журавель В. І. (суддя-доповідач), Антоненко Н. О., Русинчука М. М.,

учасники справи:

позивач (відповідач за зустрічним позовом) - ОСОБА_1 ,

відповідач (позивач за зустрічним позовом) - ОСОБА_2 ,

треті особи: Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, Служба у справах дітей Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Київського апеляційного суду від 01 квітня 2019 року у складі колегії суддів: Чобіток А. О., Немировської О. В., Ящук Т. І.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У січні 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа - Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав.

Свої вимоги обґрунтовувала тим, що перебувала з ОСОБА_2 у фактичних шлюбних відносинах. ІНФОРМАЦІЯ_1 у них народилась донька ОСОБА_3 .

Після народження дитини сімейні стосунки з відповідачем припинилися і вона разом з донькою переїхала проживати до своєї матері.

31 липня 2014 року уклала шлюб з ОСОБА_4 і разом із ним виховують доньку та піклуються про неї.

Посилаючись на те, що відповідач матеріальної допомоги дитині не надавав, вихованням доньки не займався, бажання бачитися з донькою та піклуватися про неї не виявляв, усунувся від виконання своїх батьківських обов`язків, позивач просила позбавити його батьківських прав відносно доньки ОСОБА_5

ОСОБА_2 , заперечуючи проти вимог ОСОБА_1 , подав зустрічний позов, у якому просив усунути перешкоди, які чинить йому ОСОБА_1 , у спілкуванні з донькою та встановити графік зустрічей із дитиною.

Свої вимоги обґрунтовував тим, що він підтримував з ОСОБА_1 стосунки до квітня 2014 року та в цей період займався вихованням доньки, надавав всю необхідну допомогу, в тому числі й матеріальну. У липні 2014 року ОСОБА_1 уклала шлюб з іншим чоловіком, змінила місце проживання та не повідомила йому своє та доньки місце перебування.

Посилаючись на те, що він не ухилявся від своїх батьківських обов`язків та має бажання приймати участь у вихованні та спілкуванні зі своєю донькою, просив зустрічний позов задовольнити.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст