Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 02.10.2018 року у справі №766/22228/17

Ухвала КЦС ВП від 02.10.2018 року у справі №766/22228/17

09.06.2020
Автор:
Переглядів : 178

Постанова

Іменем України

12 грудня 2018 року

м. Київ

справа № 766/22228/17

провадження № 61-44226св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В. (суддя-доповідач), Хопти С. Ф.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_2,

відповідач - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Петровець Бучми 22»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_2 на постанову Апеляційного суду Херсонської області, у складі колегії суддів: Майданіка В. В., Кутурланової О. В., Орловської Н. В., від 10 липня 2018 року,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2017 року ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Петровець Бучми 22» (далі - ОСББ «Петровець Бучми 22») про визнання дій незаконними, зобов'язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява обґрунтована тим, що 26 червня 2015 року вона отримала ордер на житлове приміщення - кімнату АДРЕСА_1. Послуги за споживання електричної енергії та квартирну плату вона сплачувала житлово-експлуатаційній конторі, а з 01 жовтня 2016 року балансоутримувачем будинку по вул. Бучми, 22 стало ОСББ «Петровець Бучми 22». Кімната, в якій проживає позивач, не приватизована, вона не є членом ОСББ, сплачує за надані комунальні послуги за лічильником та вважає, що не має заборгованості. На думку позивача, головою правління ОСББ безпідставно збільшено опалювальну площу її кімнати з 18,80 кв. м до 25,01 кв. м, не зважаючи на те, що пристрої опалювання знаходяться лише у кімнаті, а у коридорі блоку та санвузлі такі пристрої не встановлені. На її звернення щодо підстав збільшення опалювальної площі відповідач не надав документів, а рекомендував звернутися до теплопостачальної організації. 09 грудня 2017 року їй було відключено електроенергію у зв'язку з наявністю у неї боргу по сплаті за електроенергію та квартирної плати. Вважає дії голови правління ОСББ «Петровець Бучми 22» щодо збільшення площі опалення, відключення електропостачання, відмови в утепленні квартири, припиненні водопостачання незаконними, та такими, що призвели до порушення її прав та прав її малолітнього сина, ІНФОРМАЦІЯ_1. Зазначала, що весь час знаходиться у стресовому стані, від неї постійно вимагають кошти без надання належних документів, а відключення електричної енергії порушило її права та права її малолітньої дитини.

Посилаючись на зазначені обставини, позивач, уточнивши позовні вимоги, просила суд визнати збільшення опалювальної площі її кімнати незаконною, зобов'язати відповідача підключити електричну енергію до її кімнати, відновити водопостачання на кухню, стягнути з відповідача на її користь 100 тис. грн на відшкодування моральної шкоди.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст