Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 12.08.2022 року у справі №126/483/20

Постанова КЦС ВП від 12.08.2022 року у справі №126/483/20

19.01.2023
Автор:
Переглядів : 96

Постанова

Іменем України

12 серпня 2022 року

м. Київ

справа № 126/483/20

провадження № 61-3708св22

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду: Сердюка В. В. (суддя-доповідач), Мартєва С. Ю., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - ОСОБА_2 ,

третя особа -голова комісії з припинення Яланецької сільської ради Драган Віталій Григорович,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Бершадського районного суду Вінницької області від 13 жовтня 2021 року в складі судді Хмель Р. В. та постанову Вінницького апеляційного суду від 20 січня 2022 року в складі колегії суддів: Оніщука В. В., Копаничук С. Г., Медвецького С. К.,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У березні 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до

ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, - голова комісії з припинення Яланецької сільської ради Драган В. Г., про встановлення факту родинних відносин та визнання заповіту недійсним.

В обґрунтування позову ОСОБА_1 зазначила, що вона є спадкоємицею після смерті її тітки ОСОБА_3 та прийняла спадщину у встановлений строк, однак звернувшись до приватного нотаріуса з метою отримання свідоцтва про право на спадщину, їй було відмовлено з тих підстав, що вона не надала документи, які б підтверджували факт родинних відносин між нею та померлою ОСОБА_3 .

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст