Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 12.05.2022 року у справі №196/143/21

Постанова КЦС ВП від 12.05.2022 року у справі №196/143/21

19.01.2023
Автор:
Переглядів : 137

Постанова

Іменем України

12 травня 2022 року

м. Київ

справа № 196/143/21

провадження № 61-3366св22

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: головуючого - Крата В. І. (суддя-доповідач),

суддів: Антоненко Н. О., Дундар І. О., Краснощокова Є. В., Русинчука М. М.,

учасники справи:

позивачі: ОСОБА_1 , товариство з обмеженою відповідальністю Агропромисловий комплекс «Самара»,

відповідачі: товариство з обмеженою відповідальністю «Український Промисловий Банк», товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Інвестохіллс Веста»,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста», яка підписана представником Остапченко Оленою Василівною, на ухвалу Дніпровського апеляційного суду від 08 лютого 2022 року в складі колегії суддів: Красвітної Т. П., Свистунової О. В., Єлізаренко І. А.,

ІСТОРІЯ СПРАВИ

У лютому 2021 року ОСОБА_1 , ТОВ АК «Самара» звернулися з позовом до ТОВ «Український Промисловий Банк», ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста» про визнання кредитора таким, що втратив право вимоги та припинення зобов`язань за кредитним та іпотечним договорами.

Ухвалою Царичанського районного суду Дніпропетровської області в складі судді: Руснак А. І., від 27 квітня 2021 року ТОВ АК «Самара» про забезпечення позову задоволено.

Забезпечено позов ОСОБА_1 , ТОВ АК «Самара» до ТОВ «Український Промисловий Банк», ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста» про визнання кредитора таким, що втратив право вимоги та припинення зобов`язань за кредитним та іпотечним договорами, шляхом:

накладення арешту на Польовий стан, що розміщений за адресою: АДРЕСА_1 , який належить ТОВ АК «Самара» на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 13 червня 2006 року, виданого Зорянською сільською радою, серії НОМЕР_1 та складається з: літера А-1 - будівля польового стану, залізобетонні панелі, загальною площею 1824,4 кв.м; літера Б-1 - теплиця, поліетилен; літера В-1 - теплиця, поліетилен; літера Г-1 - теплиця, поліетилен; літера Д-1 - теплиця, поліетилен; літера Е-1 - теплиця, поліетилен; літера Ж-1 - теплиця, поліетилен; літера 3-1 - сторожка, залізобетонні панелі; літера 1-1 - сторожка, металева; літера К-1 - вбиральня, дощата; літера Л-1 - вбиральня, дощата; №1,2- огорожа; №1 - мостіння;

заборони державним реєстраторам та/або будь-яким іншим реєстраторам здійснювати будь-які дії по внесенню записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно здійснення державної реєстрації змін щодо відчуження Польового стану, що розміщений за адресою: АДРЕСА_1 , який належить ТОВ АК «Самара» на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 13 червня 2006 року, виданого Зорянською сільською радою, серії НОМЕР_1 та складається з: літера А-1 - будівля польового стану, залізобетонні панелі, загальною площею 1824,4 кв. м; літера Б-1 - теплиця, поліетилен; літера В-1 - теплиця, поліетилен; літера Г-1 - теплиця, поліетилен; літера Д-1 - теплиця, поліетилен; літера Е-1 - теплиця, поліетилен; літера Ж-1 - теплиця, поліетилен; літера 3-1 - сторожка, залізобетонні панелі; літера 1-1 - сторожка, металева; літера К-1 - вбиральня, дощата; літера Л-1 - вбиральня, дощата; № 1, 2- огорожа; № 1 - мостіння, до набрання законної сили рішенням суду по даній справі.

Постановою Дніпровського апеляційного суду року в складі колегії суддів: Демченко Е. Л., Куценко Т. Р., Макарова М. О., від 21 вересня 2021 року апеляційну скаргу ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста» задоволено, ухвалу Царичанського районного суду Дніпропетровської області від 27 квітня 2021 року про забезпечення позову скасовано та в задоволенні заяви ТОВ АК «Самара» про забезпечення позову відмовлено.

Рішенням Царичанського районного суду Дніпропетровської області в складі судді: Руснак А. І., від 25 жовтня 2021 року позов ОСОБА_1 , ТОВ АК «Самара» до ТОВ «Український Промисловий Банк», ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста», про визнання кредитора таким, що втратив право вимоги та припинення зобов`язань за кредитним та іпотечним договорами задоволено повністю.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст