Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 28.08.2018 року у справі №227/145/18

Ухвала КЦС ВП від 28.08.2018 року у справі №227/145/18

13.09.2020
Автор:
Переглядів : 126

Постанова

Іменем України

12 березня 2020 року

м. Київ

справа №227/145/18

провадження №61-42590св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

Висоцької В. С. (суддя-доповідач), Литвиненко І. В., Фаловської І. М.

розглянув у попередньому судовому засіданні в порядку письмового провадження справу за позовом першого заступника керівника Костянтинівської місцевої прокуратури до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Медове», треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Дружківського міського нотаріального округу Донецької області Радіонов Юрій Володимирович, ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області, про визнання договору міни земельної ділянки недійсним, за касаційною скаргою ОСОБА_2 на ухвалу Добропільського міськрайонного суду Донецької області від 24 травня 2018 року у складі судді Кошля А. О. та постанову апеляційного суду Донецької області від 19 липня 2018 року у складі колегії суддів:

Канурної О. Д., Мальованого Ю. М., Санікової О. С.,

учасники справи:

позивач - перший заступник керівника Костянтинівської місцевої прокуратури,

відповідачі: ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Медове»,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Дружківського міського нотаріального округу Донецької області Радіонов Юрій Володимирович, ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області,

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У провадженні Добропільського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за № 227/145/18 за позовом першого заступника керівника Костянтинівської місцевої прокуратури до ОСОБА_1 , товариство з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Медове» (далі - ТОВ СГП «Медове»), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - приватний нотаріус Дружківського міського нотаріального округу Донецької області

Радіонов Ю. В., ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області про визнання договору міни земельної ділянки недійсним.

Позовна заява мотивована тим, що за умовами договору міни земельної ділянки, укладеного 19 квітня 2012 року між ОСОБА_1 та ТОВ «СГП «Медове», останнє передало у власність ОСОБА_1 належну товариству на праві приватної власності земельну ділянку за кадастровим номером 1424280500:04:000:0663 площею 0,0005 га за цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, а ОСОБА_1 взамін передала у власність ТОВ «СГП «Медове», належну їй на праві власності земельну ділянку за кадастровим номером 142208770001:000:0396 площею 3,01 га за цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Позивач вважав укладений договір таким, що не відповідає вимога чинного законодавства та просить суд визнати його недійсним.

Короткий зміст рішень суду першої інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст