Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 17.07.2019 року у справі №607/13528/18

Ухвала КЦС ВП від 17.07.2019 року у справі №607/13528/18

30.09.2020
Автор:
Переглядів : 401

Постанова

Іменем України

12 лютого 2020 року

м. Київ

справа № 607/13528/18

провадження № 61-12081св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С.,

суддів: Грушицького А. І., Литвиненко І. В. (суддя-доповідач), Сердюка В. В., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Комунальне підприємство «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 07 лютого 2019 року у складі судді Чех Ю. Ю. та постанову Тернопільського апеляційного суду від 03 травня 2019 року у складі колегії суддів: Ткач З. Є., Міщій О. Я., Ткач О. І.

у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради,

ВСТАНОВИВ:

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У липні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаним позовом, посилаючись на те, що наказом від 13 березня 2018 року № 42/ОС він був прийнятий на роботу в Комунальне підприємство «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради (далі - КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр») на посаду лікаря уролога на 0,25 ставки по переводу з Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

Наказом від 02 квітня 2018 року № 126/ОС його було звільнено із займаної посади на підставі статті 7 КЗпП України та пункту 8 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, у зв`язку із прийняттям на вказану посаду постійного працівника.

Вважає своє звільнення незаконним, оскільки був прийнятий на роботу в порядку переведення і з ним було укладено трудовий договір на невизначений строк.

Крім того, звільнення відбулося із грубим порушенням норм чинного законодавства України, оскільки стаття 7 КЗпП України не містить таких підстав для звільнення сумісника, як прийняття на роботу працівника який не є сумісником. Також зазначає, що він не може бути звільнений на підставі Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, оскільки Комунальне підприємство «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» не є державним закладом, відповідно його звільнення повинно відбуватися на загальних підставах КЗпП України.

Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу відбулося без попередньої згоди профспілки та на роботу було прийнято іншого працівника на умовах неповного робочого дня.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст