Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 16.09.2018 року у справі №201/3801/17

Ухвала КЦС ВП від 16.09.2018 року у справі №201/3801/17

29.10.2020
Автор:
Переглядів : 151

Постанова

Іменем України

11 червня 2020 року

м. Київ

справа № 201/3801/17

провадження № 61-43952св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Синельникова Є. В.,

суддів: Білоконь О. В. (суддя-доповідач), Осіяна О. М., Сакари Н. Ю., Шиповича В. В.,

учасники справи:

позивач - товариство з обмеженою відповідальністю «Глобалмедгруп»,

відповідач - ОСОБА_1 ,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Апеляційного суду Дніпропетровської області у складі колегії суддів: Макарова М. О.,

Деркач Н. М., Петешенкової М. Ю., від 01 серпня 2018 року,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог

У березні 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобалмедгруп» (далі - ТОВ «Глобалмедгруп») звернулося до суду з указаним позовом, в якому, з урахуванням уточнень позовних вимог, просило визнати недостовірною інформацію щодо ТОВ «Глобалмедгруп», поширену

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_1 у мережі Інтернет на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_4 у статті під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2» за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 в частині розміщення тверджень про те, що:

«по нашей информации, подконтрольны группе ОСОБА_6 также фирмы

ООО «УМТ» («Укрмедтехника»), «Медгарант», «Техмедконтракт» (ранее «Евромедтехника»), «Донмед», «Союз медицины и технологий», «Илатанмед», «Крыммедтехника», «Димпомед», «Глобалмедгрупп» (принимало участие в днепропетровских торгах), «Дана МС», «Зраво», «Западмединвест», «Медгарант», «Світмед», «Медігран Україна», «Білімед», «Альянс Фарм», «Топсервис-Медтехника» (принимало участие в днепропетровских торгах), «Флауер»; эти фирмы и прописанные под их аппараты условия закупок, будто писанные под копирку, можно наблюдать и в других регионах. При этом одни и те же фирмы поставляют одни и те же аппараты в разные регионы по разной цене. Цена формируется не по рыночным законам, а по размерам бюджетного финансирования той или иной области. Больше региону дали денег - больше требуют и получают продавцы»; зобов`язати ОСОБА_1 спростувати недостовірну інформацію щодо ТОВ «Глобалмедгруп» шляхом опублікування тексту резолютивної частини рішення суду у даній цивільній справі протягом 10 календарних днів з дати набрання таким рішенням законної сили на головній сторінці веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_4, яке має бути набране тим самим шрифтом; зобов`язати ОСОБА_1 видалити з веб-сторінки ІНФОРМАЦІЯ_4 частину вказаної статті та стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 100 000 грн.

Вважає, що недостовірною є інформація про те, що: позивач підконтрольний братам ОСОБА_6; сфера закупівель медичного обладнання була віддана на відкуп братам ОСОБА_6, які «провертають» схеми щодо поставок обладнання, зокрема, через позивача; умови державних закупівель прописуються, зокрема, під апарати, що постачаються, зокрема, позивачем; ціни на товар, що постачаються позивачем формуються не за ринковими законами, а за розмірами бюджетного фінансування тієї чи іншої області.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст