Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 25.04.2018 року у справі №742/2916/15-ц

Постанова КЦС ВП від 25.04.2018 року у справі №742/2916/15-ц

30.05.2020
Автор:
Переглядів : 134

Постанова

Іменем України

11 квітня 2018 року

м. Київ

справа № 742/2916/15-ц

провадження № 61-3627св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В. (суддя-доповідач), Синельникова Є. В., Хопти С. Ф., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

відповідач - територіальна громада в особі Сухополов'янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області,

особа, яка подала апеляційну скаргу - заступник прокурора Чернігівської області,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення Апеляційного суду Чернігівської області у складі колегії суддів: Губар В. С., Висоцької Н. В., Позігуна М. І., від 16 травня 2016 року,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до територіальної громади в особі Сухополов'янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області (далі - Сухополов'янська сільська рада) про визнання права власності на земельну ділянку.

Позовна заява мотивована тим, що 12 березня 1993 року він на підставі договору купівлі-продажу придбав житловий будинок по вул. Ленінського комсомолу (тепер - вул. Сосновий Бір), 5 у с. Сухополова Прилуцького району Чернігівської області.

Згідно з рішенням Сухополов'янської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області від 17 грудня 1993 року йому передано земельну ділянку площею 0,4 га, з якої для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд було виділено 0,10 га, а для ведення селянського господарства - 0,30 га. Згідно з пунктом 3 указаного рішення він мав отримати державний акт на право приватної власності на землю, але на момент звернення до суду з цим позовом він його не отримав.

Позивач указував, що з 1993 року він відкрито та безперервно користується вказаною земельною ділянкою та сплачує за неї необхідні платежі, здійснює її обробку.

Також зазначав, що він погодив межі земельної ділянки зі своїми сусідами, однак фактичного довгострокового користування земельною ділянкою у вищевказаному розмірі не визнає Сухополов'янська сільська рада, що підтверджується актом комунального підприємства «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» про встановлення та узгодження меж земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст