Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Постанова КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №569/6236/16-ц

Постанова КЦС ВП від 30.10.2018 року у справі №569/6236/16-ц

07.06.2020
Автор:
Переглядів : 194

Постанова

Іменем України

10 жовтня 2018 року

м. Київ

справа № 569/6236/16-ц

провадження № 61-19815св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Стрільчука В. А.,

суддів: Кузнєцова В. О., Погрібного С. О., Ступак О. В. (суддя-доповідач), Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_2,

відповідачі: ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5,

треті особи: приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Усик Світлана Іванівна, Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Трипілля», Приватне підприємство «Західна аграрна компанія», ОСОБА_7,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 05 грудня 2016 року у складі судді Бучко Т. М. та ухвалу Апеляційного суду Рівненської області від 09 лютого 2017 року у складі колегії суддів: Бондаренко Н. В., Григоренка М. П., Хилевича С. В.,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2016 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, треті особи: приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу УсикС. І., Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Трипілля» (далі - ТзОВ «Агрофірма «Трипілля»), Приватне підприємство «Західна аграрна компанія», ОСОБА_7, про визнання договору купівлі-продажу часток статутного капіталу недійсними.

Свої вимоги позивач обґрунтовувала тим, що під час проживання однією сім'єю її чоловік ОСОБА_3 набув майнові (корпоративні) права як учасник господарського товариства. 20 травня 2013 року між відповідачами укладений договір купівлі-продажу часток статутного капіталу ТзОВ «Агрофірма «Трипілля». При укладені вказаного договору ОСОБА_3 не отримував від неї як дружини згоди на його укладення.

Враховуючи те, що договір купівлі-продажу часток статутного капіталу ТзОВ «Агрофірма «Трипілля» виходить за межі дрібного побутового правочину, позивач просила суд визнати договір купівлі-продажу часток статутного капіталу ТзОВ «Агрофірма «Трипілля» від 20 травня 2013 року недійсним.

Рішенням Рівненського міського суду Рівненської області від 05 грудня 2016 року у задоволенні позову ОСОБА_2 відмовлено.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст