Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 02.07.2018 року у справі №466/7546/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 02.07.2018 року у справі №466/7546/16-ц

09.08.2020
Автор:
Переглядів : 145

Постанова

Іменем України

10 квітня 2019 року

м. Київ

справа №466/7546/16-ц

провадження №61-37367св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Висоцької В. С. (суддя-доповідач),

суддів: Лесько А. О., Мартєва С. Ю., Сімоненко В. М., Фаловської І. М.,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: ОСОБА_7, орган опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, про визнання такими, що втратили право користування жилим приміщенням, за касаційною скаргою ОСОБА_3 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_4, ОСОБА_5 в своїх інтересах та в інтересах малолітньої ОСОБА_6 на постанову апеляційного суду Львівської області від 08 травня 2018 року у складі колегії суддів: Мікуш Ю. Р., Павлишина О. Ф., Приколоти Т. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідачі: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6,

треті особи: ОСОБА_7, орган опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, про визнання такими, що втратили право користування жилим приміщенням,

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

1. У серпні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, неповнолітнього ОСОБА_4, ОСОБА_6, неповнолітньої ОСОБА_6, треті особи: ОСОБА_7, орган опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, у якому просив визнати відповідачів такими, що втратили право користування жилим приміщенням - квартирою АДРЕСА_1.

2. Позовна заява мотивована тим, що квартира АДРЕСА_1 перебуває у комунальній власності. Дана квартира загальною площею 57 кв. м, складається з трьох кімнат житловою площею 39,1кв. м, кухні та комунальних вигод.

3. Позивач указує, що у квартирі проживає лише він та його мати ОСОБА_7 Відповідачі зареєстровані, але не проживають у квартирі більше ніж останні шість місяців, що підтверджується актами ЛКП «Збоїща 408». Відповідач ОСОБА_2 має на праві власності житловий будинок в с. В. Грибовичі, де проживає з дочкою

ОСОБА_3 та онуком ОСОБА_4 Відповідачі

ОСОБА_6, ОСОБА_6 проживають у квартирі за адресою: АДРЕСА_2, співвласником якої є дружина ОСОБА_6

4. Реєстрація відповідачів ОСОБА_4, ОСОБА_6, ОСОБА_6 у спірній квартирі відбулася автоматично, як неповнолітніх дітей до батьків, без згоди інших членів сім'ї наймача.

5. Посилаючись на те, що відповідачі у квартирі фактично не проживають, позивач вважає, що поважні причини для продовження строку збереження за ними спірного житла відповідно до частини другої та третьої статті 71 ЖК України, відсутні, просить позов задовольнити.

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст