Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 18.12.2018 року у справі №532/1243/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 18.12.2018 року у справі №532/1243/16-ц

11.06.2020
Автор:
Переглядів : 195

Постанова

Іменем України

10 січня 2019 року

м. Київ

справа № 532/1243/16-ц

провадження № 61-34251св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д. (суддя-доповідач),

суддів: Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Хопти С. Ф., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - Головне управління Національної поліції в Полтавській області,

представник відповідача - ОСОБА_2,

відповідач - Головне управління Державної казначейської служби України у Полтавській області,

представник відповідача - ОСОБА_3,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Полтавської області у складі колегії суддів: Прядкіної О. В., Бутенко С. Б., Пікуля В. П., від 17 травня 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління Державної казначейської служби України у Полтавській області про відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява мотивована тим, що 03 липня 2015 року дільничним інспектором Кобеляцького районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України у Полтавській області ОСОБА_6. відносно нього складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Постановою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 04 листопада 2015 року справу про притягнення його до адміністративної відповідальності на підставі вказаного адміністративного протоколу закрито у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

ОСОБА_1 зазначав, що незаконні дії працівника поліції щодо складання адміністративного протоколу завдали йому значних моральних страждань.

Ураховуючи викладене, уточнивши позовні вимоги, ОСОБА_1 просив суд стягнути з відповідачів на його користь грошові кошти у розмірі 10 000 грн на відшкодування моральної шкоди та шкоди, завданої його здоров'ю неправомірними діями дільничного Кобеляцького районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України у Полтавській області ОСОБА_6., який незаконно склав протокол про адміністративне правопорушення.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст