Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КЦС ВП від 15.08.2018 року у справі №461/7775/17

Ухвала КЦС ВП від 15.08.2018 року у справі №461/7775/17

31.08.2020
Автор:
Переглядів : 388

Постанова

Іменем України

08 серпня 2019 року

м. Київ

справа № 461/7775/17

провадження № 61-28372св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду:

Литвиненко І. В. (суддя-доповідач), Висоцької В. С., Фаловської І. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідачі: Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України»,

провівши у порядку письмового провадження попередній розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про стягнення коштів за касаційною скаргою до публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» на ухвалу Галицького районного суду міста Львова від 14 листопада 2017 року у складі судді Радченка В.Є. та постанову Апеляційного суду Львівської області від 20 березня 2018 року у складі колегії суддів: Павлишина О.Ф., Мікуш Ю.Р., Приколоти Т.І.,

ВСТАНОВИВ:

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У листопаді 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про стягнення коштів.

Короткий зміст рішень судів першої та апеляційної інстанцій

Ухвалою Галицького районного суду міста Львова від 14 листопада 2017 року відкрито провадження у справі.

Не погодившись із зазначеною ухвалою, ПАТ «Державний ощадний банк України» звернулось до суду з апеляційною скаргою з підстав недотримання правил підсудності.

Постановою Апеляційного суду Львівської області від 20 березня 2018 року апеляційну скаргу ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії - Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк» залишено без задоволення, ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 14 листопада 2017 року залишено без змін.

Залишаючи ухвалу суду першої інстанції без змін, суд апеляційної інстанції погодився з висновками суду першої інстанції, зазначивши, що суд першої інстанції постановив законну і обґрунтовану ухвалу. При цьому зазначив, що згідно з ч. 7 ст. 110 ЦПК України в редакції, чинній на момент постановлення оскаржуваної ухвали, позови, що виникають з діяльності філії або представництва юридичної особи, можуть пред`являтися також за їх місцезнаходженням, а тому суд першої інстанції відкрив провадження у справі без порушення правил підсудності.

Короткий зміст вимог касаційної скарги

У травні 2018 року ПАТ «Державний ощадний банк України» подало касаційну скаргу на ухвалу Галицького районного суду міста Львова від 14 листопада 2017 року та постанову Апеляційного суду Львівської області від 20 березня 2018 року, в якій, посилаючись на порушення судом норм процесуального права, просило скасувати оскаржувані судові рішення та передати справу до суду першої інстанції для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст